Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η κακοκαιρία φταίει για την πτώση του αεροπλάνου λέει η εταιρεία

REUTERS
REUTERS

Το δυστύχημα του πακιστανικού αεροσκάφους προκλήθηκε από την κακοκαιρία, λέει η Air Bhoja. Οι αρχές απαγόρευσαν στον ιδιοκτήτη της εταιρίας την έξοδο από τη χώρα

Το δυστύχημα του πακιστανικού αεροσκάφους που προκάλεσε 127 νεκρούς, χθες Παρασκευή κοντά στο Ισλαμαμπάντ, προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσε σήμερα η ιδιοκτήτης του, η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Air Bhoja, απορρίπτοντας το οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα σε αυτό το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου 30 χρόνια.

“Δεν υπήρξε κανένα τεχνικό πρόβλημα, αυτό συνέβη λόγω της κακοκαιρίας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της Air Bhoja, ο Μασάμ Ζαφάρ, σχετικά με το δυστύχημα που έλαβε χώρα εν μέσω μιας βίαιης καταιγίδας στο τέλος του απογεύματος.

“Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Καράτσι, αφού έλαβε την άδεια από την πακιστανική Πολιτική Αεροπορία (CAA), η οποία επίσης του είχε δώσει το πράσινο φως για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ”, πρόσθεσε.

Το Boeing 737-200 της Bhoja Airlines ήταν 28 ετών και είχε αγοραστεί από την Bhoja από μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπάλληλος της CAA, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

“Το αεροσκάφος ήταν παλιό και από δεύτερο χέρι, αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν PIA χρησιμοποιεί επίσης παλαιά αεροσκάφη. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν σπανίως πολύ καινούργια αεροσκάφη”, σημείωσε ο Ζαφάρ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε μια αγροτική περιοχή λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, εξερράγη κατά την πρόσκρουση και τυλίχτηκε στις φλόγες, μην αφήνοντας καμία πιθανότητα επιβίωσης για τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι πακιστανικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα στον ιδιοκτήτη της Bhoja Airlines την έξοδο από τη χώρα.

Το όνομα του Φαρούκ Μπότζα τέθηκε στο “κατάλογο ελέγχου εξόδου” του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από δικαστική έρευνα που διέταξε ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι.

“Ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας έχει τεθεί στον κατάλογο ελέγχου εξόδου και δεν θα του επιτραπεί να εγκαταλείψει τη χώρα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μάλικ.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσπαθούν να αναγνωρίσουν τις σορούς 127 ανθρώπων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε