Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η καταστροφή στην Κόλπο του Μεξικού συνεχίζεται…

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Επανεγκαταστάθηκε το σύστημα “αιχμαλώτισης” του πετρελαίου,  που διαρρέει από το κοίτασμα της BP, στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εταιρίας…

 

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα περιορισμού της διαρροής στο κοίτασμα της στον Κόλπο του Μεξικού χθες, και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι χάρη στο “καπάκι” αυτό, που είχε τεθεί εκτός θέσης από υποβρύχιο ρομπότ, ενώ παράλληλα, επίσης χθες, η κυβέρνηση Ομπάμα άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απάντληση πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στον Κόλπο.
 
Κι ενώ το δράμα στον Κόλπο συνεχιζόταν, οι πολιτικοί κίνδυνοι που προκαλεί η καταστροφή υπογραμμίστηκαν από νέα δημοσκόπηση που κατέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών των ΗΠΑ που επικροτούν τις επιδόσεις του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο της μέχρι σήμερα προεδρίας του: σύμφωνα με την έρευνα των Wall Street Journal/NBC News, το ποσοστό του μειώθηκε στο 45%, χάνοντας 5% μέσα σε ένα μήνα. Για πρώτη φορά, το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του ήταν υψηλότερο, φθάνοντας το 48%.
 
Η BP ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα αρκετές ώρες μετά την πρόσκρουση του ρομπότ με αυτό στην διάρκεια των οποίων το αργό έρεε ανεξέλεγκτα, στις 20:00 τοπική ώρα [03:00 την Πέμπτη, ώρα Ελλάδας]. Το σύστημα αυτό από την 3η Ιουνίου έχει εμποδίσει την διαρροή 16.600 βαρελιών αργού.
 
Επιστήμονες εκτιμούν ότι από το κοίτασμα διαρρέουν από 35.000 ως 60.000 βαρέλια την ημέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε