Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η κόρη της Τιμοσένκο: “Θέλουν να σκοτώσουν τη μαμά μου”

Η κόρη της Τιμοσένκο: “Θέλουν να σκοτώσουν τη μαμά μου”

Η κόρη της πρώην πρωθυπουργού της ΟυκρανίαςΓιούλια Τιμοσένκο ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς “να μην σκοτώσει” τη μητέρα της, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας και τώρα απαγγέλλονται εναντίον της κατηγορίες ότι το 1996 είχε παραγγείλει μια δολοφονία.

“Για μένα, είναι εντελώς σαφές ότι θέλουν να σκοτώσουν τη μαμά (…) Πρόκειται για ένα προμελετημένο φόνο”, τόνισε η κόρη της Εβγκενία σε μια δήλωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το κόμμα της μητέρας της, το Μπατκίβστσινα (Πατρίδα).

“Δεν σας ζητώ παρά ένα πράγμα: μην σκοτώσετε τη μαμά”, συνέχισε απευθυνόμενη στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τους εισαγγελείς.

Η Τιμοσένκο, η καταδίκη της οποίας το 2011 σε κάθειρξη επτά ετών είχε επικριθεί έντονα στη Δύση, κατηγορείται τώρα ότι το 1996 είχε παραγγείλει τη δολοφονία ενός βουλευτή με επιρροή και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ουκρανική εισαγγελία.

Σε μια προφανή προσπάθεια να προλάβει ένα νέο κύμα επικρίσεων, ο γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Πσόνκα συνάντησε χθες Κυριακή περίπου 20 διπλωμάτες, κυρίως από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει “καμιά πολιτική ανάμιξη” σ’ αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εισαγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε