Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η “κραυγή αγωνίας” μιας 7χρονης Σύριας που twittαρει απ’ τα συντρίμμια! [pics-vid]

Η “κραυγή αγωνίας” μιας 7χρονης Σύριας που twittαρει απ’ τα συντρίμμια! [pics-vid]

Όταν η 7χρονη Σύρια Μπάνα αλ-Αμπεντ ξύπνησε από τον απογευματινό της ύπνο, ρώτησε τη μητέρα της, αν είχε έρθει κιόλας το πρωί. Οι λάμψεις από το παράθυρο είχαν κάνει τη νύχτα-μέρα. Η γειτονιά της για μια ακόμη φορά βομβαρδιζόταν και πάλι με βόμβες φωσφόρου.

“Όταν πέφτουν αυτές οι βόμβες, πρώτα τρέμουν οι καρδιές μας και μετά τα κτίρια” λέει η μητέρα της Φατιμέ, μιλώντας μέσω Skype με την κόρη της “κουλουριασμένη” δίπλα της, την ώρα που ο ήχος από τα αυτόματα όπλα ακούγεται όλο και πιο δυνατός.

Εδώ και δέκα μέρες, στο Χαλέπι βρέχει… βόμβες. Οι βομβαρδισμοί έχουν αφήσει πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, να γεμίζουν τα ελάχιστα νοσοκομεία της περιοχής που λειτουργούν ακόμα, όταν δεν βομβαρδίζονται και αυτά.

Η εκεχειρία για την οποία συζητούσαν Ουάσινγκτον και Μόσχα κατέρρευσε μετά τον βομβαρδισμό ενός κομβόι από ρωσικά ή συριακά αεροπλάνα.

Στον λογαριασμό της στο twitter η 7χρονη Σύρια, η οποία έχει πια περισσότερους από 4 χιλιάδες followers, γράφει “Χρειάζομαι ειρήνη”.

Η μικρή Μπάνα αλ-Αμπεντ προσπαθεί να εκφραστεί με τα φτωχά της αγγλικά. “Η Μπάνα με ρωτά συνέχεια γιατί ο κόσμος δεν μας ακούει; Γιατί κανείς δεν μας βοηθά;” λέει η μητέρα της. Η μικρή και ο 5χρονος αδερφός της δεν πηγαίνουν πια στο σχολείο. Πήγαινε σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι της, το οποίο όμως καταστράφηκε έπειτα από βομβαρδισμό πέρυσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε