Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η κρίση αγγίζει την Ιταλία – Έκτακτη συνάντηση του Γιούνκερ με τον Ιταλό υπ. Οικονομικών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το πακέτο λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι φαίνεται πως εκτός από τους Ιταλούς, δεν έπεισε ούτε τις αγορές. Οι πιέσεις στην οικονομία της Ιταλίας αυξάνονται καθημερινά και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών του Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, ταξιδεύει εκτάκτως στο Λουξεμβούργο για να συναντήσει τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 10:50 (ώρα Ελλάδας) αύριο στο Hotel de Bourgogne, την πρωθυπουργική κατοικία. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Η συνάντηση γίνεται την επομένη μιας κρίσιμης σύσκεψης στην Ιταλία, αυτής της λεγόμενης επιτροπής οικονομικής σταθερότητας, στην οποία συμμετέχουν η διοίκηση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ιταλίας, η Κανονιστική Αρχή της αγοράς των ασφαλειών και στην οποία θα συμμετάσχει και ο Τρεμόντι.

Εξάλλου, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη Βουλή ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με θέμα την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας. Οικονομικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργικής ομιλίας θα εξαγγελθούν “έκτακτα” οικονομικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλική υποχώρηση από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Γίνονται κι αλλού! Bloger «ξεσκεπάζει» τις κομπίνες των Ιταλών βουλευτών

Πακέτο λιτότητας μαμούθ στην Ιταλία – Μέτρα 70 δισ. ευρώ

Από 47 σε 79 δισεκατομμύρια ευρώ τα μέτρα λιτότητας του Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε