Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση ''ανεβάζει'' την Μέρκελ-Ανύπαρκτος ο Ρέσλερ

Η κρίση ''ανεβάζει'' την Μέρκελ-Ανύπαρκτος ο Ρέσλερ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.07.2012 | 11:26
Πρώτη δημοσίευση: 04.07.2012 | 11:17

Ενισχυμένη δημοσκοπικά εμφανίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας από την διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Οι έρευνες από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ποσοστό 36%, κατά δύο μονάδες υψηλότερο από την μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Αντιθέτως, ο κυβερνητικός εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συρρικνώνονται περαιτέρω, στο 3%, μακριά από το 5% που είναι το όριο εισόδου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν στο 27%, ενώ οι Πράσινοι χάνουν μια μονάδα και πέφτουν στο 12%. Τις ίδιες απώλειες καταγράφουν και οι Πειρατές, οι οποίοι, με 9% βρίσκονται για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες σε μονοψήφιο ποσοστό. Το κόμμα της Αριστεράς παραμένει στο 7%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, "οι πολίτες σε περιόδους κρίσης συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνηση, ακόμη και αν διαφωνούν με τα επιμέρους μέτρα που λαμβάνει".
Επιπλέον, η κυρία Μέρκελ, κατά τον ίδιο, εμφανίστηκε μόνη σε αυτή τη μάχη, με το FDP και τον αρχηγό της και αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ να είναι "ανύπαρκτοι".
Αντίστοιχα, οι Σοσιαλδημοκράτες, σχολιάζει ο κ. Γκίλνερ, βρέθηκαν στο δίλημμα, "από τη μία πλευρά να πρέπει να ασκήσουν κριτική στην Καγκελάριο και από την άλλη να στηρίξουν τις θέσεις τους".

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο