Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η κρίση οδηγεί στη μείωση του πληθυσμού της Ισπανίας

Η κρίση οδηγεί στη μείωση του πληθυσμού της Ισπανίας

 Ο αύξων ρυθμός υπογεννητικότητας και το κύμα μετανάστευσης που έχει προκαλέσει η κρίση οδηγούν στη μείωση του ισπανικού πληθυσμού, ο οποίος προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά το ένα δέκατο σε 40 χρόνια, σύμφωνα με το ινστιτούτο στατιστικής ΙΝΕ.

Βάσει των στοιχείων αυτών, ο αριθμός των κατοίκων της Ισπανίας θα μειωθεί από 46,2 εκατ. σήμερα σε 41,5 εκατ. το 2012, αποκαλύπτει το ΙΝΕ.

Περίπου 14,6 εκατ. βρέφη εκτιμάται ότι θα γεννηθούν στην Ισπανία κατά τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, ένας αριθμός κατά 24% μικρότερος από την περασμένη 40ετία.

Η μείωση δεν οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι πλέον οι οικογένειες δεν είναι πολύτεκνες, αλλά στη διαπίστωση πως έχει μειωθεί ο αριθμός των γόνιμων γυναικών.

Επιπλέον, η Ισπανία θα απολέσει 1,4 εκατ. υπηκόους της έως το 2052 εξαιτίας της αποδημίας περισσότερων κατοίκων της στο εξωτερικό απ’ όσων εισέρχονται στη χώρα, υπογραμμίζει το ΙΝΕ.

Η οικονομική κρίση αναγκάζει τους μετανάστες να επιστρέφουν στις χώρες τους και τους Ισπανούς να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, 365.000 ξένοι υπήκοοι και 55. 000 Ισπανοί εγκατέλειψαν τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε