Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση χτύπησε την καλύτερη οικονομία του κόσμου; Μαζικές απολύσεις και ανεργία

Η κρίση χτύπησε την καλύτερη οικονομία του κόσμου; Μαζικές απολύσεις και ανεργία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2012 | 10:13
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2012 | 10:04

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας ψηφίστηκε το 2011 ως ο καλύτερος του κόσμου. Ομως σύννεφα έχουν αρχίσει και μαζεύονται πάνω από την χώρα των καγκουρό.

Η τράπεζα Westpac ανακοίνωσε την απόλυση 500 υπαλλήλων από το οικονομικό τμήμα της, συμπεριλαμβανομένων 150 υπαλλήλων που θα σταλούν στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία Thales, που εδρεύει στην κωμόπολη Μπεντίγκο και κατασκευάζει αυτοκίνητα για τον αυστραλιανό στρατό, ανακοίνωσε την απόλυση 50 ατόμων, μετά την απώλεια κρατικού συμβολαίου αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων.

Μαζικές απολύσεις προσωπικού, ανακοίνωσε και η αυτοκινητοβιομηχανία Holden, παρά την πρόσφατη εξασφάλιση σημαντικής επιδότησης από το αυστραλιανό κράτος. Η απόφαση της Holden αναμένεται να επηρεάσει και άλλες επιχειρήσεις, που απασχολεί η αυτοκινητοβιομηχανία εργολαβικά.

Μείωση του προσωπικού τους ανακοίνωσαν προ ημερών, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και η τράπεζα ΑΝΖ, ενώ χθες η εταιρεία που παράγει το εντομοκτόνο Mortein και το απολυμαντικό υγρό Dettol ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το μοναδικό εργοστάσιό της στο Σίδνεϊ, απόφαση που θα στείλει στην ανεργία άλλους 200 εργαζομένους.

Οι επιχειρήσεις ισχυρίζονται, ότι η σταθεροποίηση της τιμής του δολαρίου Αυστραλίας σε υψηλά επίπεδα ζημιώνει τις εξαγωγές και υποχρεώνει σε απολύσεις προσωπικού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, επικρίνουν τις απολύσεις και καλούν τις επιχειρήσεις να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «καλύτερος» υπουργός Οικονομικών του κόσμου «μαλώνει» τους Ευρωπαίους ηγέτες

    Διαδώστε αυτό το άρθρο