Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η λιτότητα… δεν έφτασε εκεί! Απόλυτα χλιδάτο δείπνο για Μέρκελ – Κάμερον! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα… βασιλικό δείπνο παρέθεσε η Άγκελα Μέρκελ προς τιμήν του Ντέιβιντ Κάμερον σε μία από τις πιο χλιδάτες αίθουσες του δημαρχείου του Αμβούργου.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα με τη χρυσή οροφή και τους μεγαλοπρεπείς πολυελαίους, ένα… σουρεαλιστικό σκηνικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η καγκελάριος της Γερμανίας είναι υπέρμαχος της λιτότητας!

Κατά την ομιλία του, ο Κάμερον εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί η συμφωνία που θα επιτρέψει στη Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ, αποτρέποντας το λεγόμενο Brexit, ενώ τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη απέναντι σε απειλές όπως το Ισλαμικό Κράτος και η ρωσική επιθετικότητα.

“Σε έναν κόσμο στον οποίο η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία και ένα έθνος όπως η Β. Κορέα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Και η Μέρκελ επέμεινε κατά τη διάρκεια του δείπνου ότι επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία ενεργό μέλος μίας επιτυχούς Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε