Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η μεγάλη απάτη του μαραθωνοδρόμου!

O Rob Sloan μαζί με το μετάλλιο που...τελικά το έχασε! ΦΩΤΟ DAILY MAIL

Μετά από 20 μίλια εξαντλητικού αγώνα δρόμου πολλοί αθλητές μπορεί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν. Κάποιος όμως σκέφτηκε λίγο…πονηρά.

Ο μαραθωνοδρόμος Rob Sloan, αντί να εγκαταλείψει πήρε ένα λεωφορείο και κατέβηκε 6 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο σε μαραθώνιο στη Βρετανία!
 
Ωστόσο η απάτη αποκαλύφθηκε και του πήραν το μετάλλιο.
 
Ο Sloan πήδηξε από το λεωφορείο, κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο και όταν διαπίστωσε ότι δεν τον έβλεπε κανείς έτρεξε προς το σημείο τερματισμού με χρόνο δύο ώρες, 51 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο που του εξασφάλισε την τρίτη θέση. Μάλιστα είχε το θράσος να δώσει και συνέντευξη στα τηλεοπτικά συνεργεία λέγοντας πως θα μπορούσε να τερματίσει και πρώτος αλλά ήταν εξαντλημένος από προηγούμενο αγώνα.
 
Ο απατεώνας μαραθωνοδρόμος διέπραξε ένα «έγκλημα» το οποίο δεν ήταν τέλειο. Το λεωφορείο στο οποίο ανέβηκε ήταν γεμάτο με θεατές του μαραθωνίου και αρκετοί πρόσεξαν τον ιδρώτα που έτρεχε στο σώμα του. Επίσης δεν έλαβε υπόψη του, τον αθλητή που τερμάτισε τέταρτος και διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είδε τον Sloan να τον προσπερνάει. Προδόθηκε επίσης από τα στατιστικά του αγώνα καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ο μόνος αθλητής που έτρεξε το δεύτερο μισό του μαραθωνίου πιο γρήγορα από το πρώτο! Αυτό θεωρείται αδύνατον καθώς στο τέλος της διαδρομής πέφτει η απόδοση όλων των αθλητών λόγω κόπωσης.
 
Ο Sloan είναι πρώην αξιωματικός του στρατού και ανήκει στην ομάδα του Σάντερλαντ. Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε τον μαραθώνιο του Kielder μαζί με 1700 άλλους δρομείς τους οποίους άφησε πίσω… λόγω λεωφορείου.
 
Ο 43χρονος αστυνομικός Steven Cairns, όταν τερμάτισε και του είπαν ότι ήταν τέταρτος έπεσε από τα σύννεφα αφού ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν στη τρίτη θέση, αφού μετά τα πρώτα 15 μίλια του μαραθωνίου είχε ξεφύγει και διατηρούσε απόσταση πέντε λεπτών από τον επόμενο. Έκτοτε δεν τον είχε προσπεράσει κανείς.
 
Ο Sloan αρχικά χαρακτήρισε γελοίες τις κατηγορίες για απάτη, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε