Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η μεγάλη γκάφα της Daily Mail – Έβγαλε… ένοχη την Αμάντα Νοξ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες του κόσμου. Αλλά κι αυτή δε μπορεί να αποφύγει τις κακοτοπιές. Και δυστυχώς, θα κάνει καιρό να τις… ξεχάσει.

Η Daily Mail, όπως και πολλά διεθνή MME, παρακολούθησε πολύ στενά την πολύκροτη υπόθεση της Αμερικανίδας φοιτήτριας, που μαζί με τον πρώην φίλο της Ραφαέλε Σολέτσιτο, κατηγορούνταν πως δολοφόνησε τη Βρετανίδα φίλη της, Μέρεντιθ Κέρτσερ.

Σε πρώτο βαθμό, είχαν και οι δυο καταδικαστεί. Αλλά η δίκη πήγε σε δεύτερο βαθμό και η απόφαση βγήκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). Στην προσπάθεια να βγάλει πρώτη την απόφαση στον αέρα, η Daily Mail είχε ετοιμάσει δυο κείμενα: ένα που έλεγε πως η έφεση της Νοξ απορρίφθηκε και ένα πως κρίθηκε αθώα.
Ένοχη είπατε;
Στο άκουσμα της λέξης «ένοχη», το πρώτο κείμενο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο. Αλλά ο δικαστής δεν είχε τελειώσει τη φράση του: η Νοξ ήταν ένοχη για συκοφαντία αλλά αθώα για την ανθρωποκτονία.

Η Daily Mail δεν ήταν η μόνη που την… «πάτησε». Το ίδιο έπαθε και η Sun! Και φυσικά η μεγάλη γκάφα τους έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω forum αλλά και του twitter! “Φανταστείτε να έκανε το BBC τη γκάφα της Daily Mail, τι θα ακούγαμε”, δήλωσε δημοσιογράφος του BBC. Φυσικά, η DM ζήτησε συγγνώμη για το λάθος της.

Η Νοξ και ο πρώην φίλος τους κρίθηκαν αθώοι από ιταλικό δικαστήριο για το φόνο, το 2007, της Μέρεντιθ Κέρτσερ. Κατηγορούνταν ότι τη σκότωσαν κατά τη διάρκεια σεξουαλικών παιχνιδιών.
Και η γκάφα της Sun
Πρωτόδικα κρίθηκαν ένοχοι και εξέτισαν σχεδόν τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που αρνούνταν ότι έχουν διαπράξει. Τη Δεύτερα, το δικαστήριο αναίρεσε την ποινή κάθειρξης 26 ετών κατά της 24χρονης Νοξ και την ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά του 27χρονου Ιταλού, αφού ανεξάρτητοι ερευνητές άσκησαν κριτική στα επιστημονικά στοιχεία της αστυνομίας, αναφέροντας ότι είναι αναξιόπιστα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε