Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η μεγάλη πορεία των ισπανών μεταλλωρύχων – ΦΩΤΟ

Η μεγάλη πορεία των ισπανών μεταλλωρύχων – ΦΩΤΟ

Ταξίδευαν 20 μέρες αποφασισμένοι να φτάσουν στην Μαδρίτη. Περίπου 240 ισπανοί μεταλλωρύχοι θα ολοκληρώσουν σήμερα Πέμπτη την διαδρομή τους και όταν φτάσουν στη ισπανική πρωτεύουσα θα έχουν περπατήσει σχεδόν 450 χιλιόμετρα από τις πόλεις τους στη βόρεια Ισπανία.

Θα απαιτήσουν να ανατρέψει η ισπανική κυβέρνηση την απόφασή της να κόψει τις επιδοτήσεις στον κλάδο εξόρυξης κατά σχεδόν δύο τρίτα για το επόμενο έτος.

«Ο κόσμος μας ακούει και μας βλέπει στους δρόμους. Είναι ένας τρόπος να μένουμε στο μυαλό του, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω ό,τι είναι δικό μας», δήλωσε ο 37χρονος Χοσέ Γκόμες, ο οποίος εργάζεται σε ορυχείο κάρβουνου στο χωριό Φαμπέρο της επαρχίας Λεόν.

Η πορεία των μεταλλωρύχων μοιάζει με μαραθώνιο, καθώς μπροστά τους κινείται ένα προστατευτικό φορτηγάκι που κλείνει την μία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου στον οποίο κινούνται ενώ στον δρόμο τους υπάρχουν αρκετοί σταθμοί με φαγητό και νερό, ενώ υπάρχει και ασθενοφόρου του Ερυθρού Σταυρού που παρέχει πρώτες βοήθειες σε όποιον το χρειαστεί. Παράλληλα, τα υπάρχοντά τους και τα φουσκωτά τους στρώματα μεταφέρονται από μια ομάδα υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θυσία στο βωμό του δανείου οι μικροεπενδυτές

Θέλουν να κάνουν την Ισπανία… Ελλάδα – Αύξηση ΦΠΑ και περικοπές δαπανών ανακοίνωσε ο Ραχόι

Τέλος του μήνα τα πρώτα 30 δισ. στην Ισπανία – Ένας χρόνος περίοδος… χάριτος

Σόιμπλε: Διάσωση των τραπεζών; Next year…

Δύο μεγάλα κόμματα εμπλέκονται στην υπόθεση της Bankia

Η κρίση “χτυπάει” και τον τουρισμό στην Ισπανία

Ισπανία: 5χρονο κοριτσάκι τραυματίσθηκε στις συγκρούσεις ανθρακωρύχων με την αστυνομία

 


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε