Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η “μπάλα” παίρνει και τη Γερμανία

Η “μπάλα” παίρνει και τη Γερμανία

Όταν παντού γύρω σου βρέχει δε γίνεται να παραμείνεις στεγνός. Κάπως έτσι, η επειδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας δεν άφησε ανεπηρέαστη την Γερμανία.

Η γερμανική οικονομία σημειώνει απώλειες και μάλιστα θα συνεχίσει και κατά τους τελευταίους μήνες του 2012, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή της από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας στην Μηνιαία Έκθεσή της που παρουσίασε σήμερα. Αντίστοιχα, η Μπούντεσμπανκ αναμένει αύξηση του γερμανικού ελλείμματος για το 2013.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της επαναλαμβάνει την κριτική προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την απόφαση να αγοράζει ομόλογα από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, ενώ προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφευχθεί η «σύγκρουση συμφερόντων» μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης της Ελλάδας.

Πάντως, η γερμανική κεντρική τράπεζα σημειώνει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν ανέδειξε την ανάγκη οι χώρες που αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους, όπως η Γερμανία, να διαθέτουν ισχυρότερη επιρροή στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η ΕΚΤ στο πλαίσιο της τραπεζικής εποπτείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με “λουκέτο” απειλούνται οι γερμανικοί Financial Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε