Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η μυστηριώδης γυναίκα που αθωώνει τον καπετάνιο

Η 25χρονη ξανθιά Μολδαβή που εθεάθη στο πλευρό του καπετάνιου λίγο πριν από την προσάραξη του Concordia και η οποία αναζητείται από τις ιταλικές αρχές για να καταθέσει, υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη Φραντσέσκο Σκετίνο, αρνούμενη τα περί πρόωρης εγκατάλειψης του κρουαζιερόπλοιου.

Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Domnica Cemortan, η οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα δεν ήταν καταγεγραμμένη στην λίστα των επιβατών, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας της και δήλωσε ότι εργάζεται στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa επί μια 5ετία ως μεταφράστρια, ενώ διευκρίνισε ότι η κρουαζιέρα στο Concordia επελέγη στα πλαίσια των διακοπών της.

Η 25χρονη υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη, δηλώνοντας: «Θεωρώ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά, όλο το πλήρωμα είναι αλληλέγγυο και πιστεύει ότι έσωσε πάνω από 3.000 άτομα».

Σε άλλη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα adevarul.ro, η 25χρονη εξήγησε ότι δειπνούσε με τον καπετάνιο την ώρα της προσάραξης και ανέβηκε στην γέφυρα για να μεταφράσει στα ρώσικα τις πληροφορίες που έδιναν οι αξιωματικοί, διαψεύδοντας τα περί πρόωρης εγκατάλειψης του κρουαζιερόπλοιου από τον κυβερνήτη.

Τα ιταλικά μέσα θέτουν διάφορα ερωτήματα: όπως π.χ. γιατί δεν ήταν καταγεγραμμένη σε κάποια λίστα. Μια εξήγηση που δίδεται είναι ότι οι καπετάνιοι και οι αξιωματικοί έχουν στην διάθεσή τους κάποιες θέσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν προαιρετικά για να προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους, χωρίς αυτοί να καταγράφονται επισήμως στους επιβάτες του πλοίου.

Γι’ αυτό οι αρχές θέλουν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι προσκεκλημένοι όπως η ξανθιά γυναίκα, την οποία θέλουν να ανακρίνουν, αφού είναι πιθανό να είδε και να άκουσε σημαντικά πράγματα που θα συνδράμουν στην αναπαράσταση των τραγικών συμβάντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καπετάνιε, μην τα παρατάς!» – Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που στηρίζουν τον Σκετίνο

Ο ήρωας της ναυτικής τραγωδίας στην Ιταλία!

“Ανέβα στο πλοίο πανάθεμά σε!” – Το έκαναν σύνθημα σε μπλουζάκι

“Κατά λάθος βρέθηκα στη λέμβο” είπε ο καπετάνιος! – Νέο video από τις στιγμές πανικού στο Costa Concordia – “Σβήνουν” οι ελπίδες για επιζώντες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε