Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η νέα επικίνδυνη τάση για αδυνάτισμα

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ORIENTAL DAILY
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ORIENTAL DAILY

Μπορεί άραγε η ηλιοθεραπεία να αντικαταστήσει το φαγητό; Ή καλύτερα, μπορεί να είναι υποκατάστατο μίας σκληρής και επίπονης δίαιτας; Η θετική απάντηση που έρχεται από την Κίνα προκαλεί ανησυχία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τις επικίνδυνες παρενέργειες.

Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, λοιπόν, οι Κινέζες, δίνουν ραντεβού κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Η νέα τάση στο Hong Kong, σύμφωνα με την Oriental Daily, είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στον ήλιο, τόσο μικρότερη είναι η επιθυμία για φαγητό, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η όραση και η ποιότητα του ύπνου.

Μη μένετε με το στόμα ανοιχτό. Η Κίνα μας έχει αφήσει, ουκ ολίγες φορές άφωνους, γιατί να μην το κάνει άλλη μία;

Γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20-30 χρονών, κάθε απόγευμα, συγκεντρώνονται στην παραλία Sam Ka Village, της περιοχής Lei Yue Mun, βγάζουν παπούτσια και γυαλιά ηλίου, και αρχίζουν να χρονομετρούν. Κάποιες, χρησιμοποιούν ομπρέλες ή χαρτομάντιλα, προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα τους από τον ήλιο. Ξεκίνησαν με τα 10 δευτερόλεπτα και έχουν φτάσει, να ‘υπομένουν’ τον ήλιο, μέχρι και 44 λεπτά.

Μην αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα αυτής της διαφορετικής ηλιοθεραπείας. Για τους Κινέζους, είναι απλό. Όση περισσότερη έκθεση , τόσο λιγότερη επιθυμία για φαγητό. Όλοι μας, έχει τύχει να αναφέρουμε έστω μία φορά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πως ‘η ζέστη μου κόβει την όρεξη’. Βέβαια, υπάρχουν και μαρτυρίες γυναικών που αναφέρουν πως το κάνουν για λόγους υγείας, και λιγότερο για λόγους δίαιτας.

‘Κάποιες από εμάς που τελείωσαν τη θεραπεία, τρώμε λιγότερο, ενώ κάποιες άλλες δεν τρώνε καθόλου’, δήλωσε μία συμμετέχουσα σε αυτό το πρόγραμμα.

Η δερματολόγος, Hiou Xiang, ανησυχεί για την όλο και αυξανόμενη επιρροή που έχει στις γυναίκες αυτή η μόδα, λέγοντας πως η αντανάκλαση αυτή, οδηγεί σε υπεριώδη απορρόφηση φωτός. ‘Εκτός από ηλιακά εγκαύματα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος’. Παράλληλα, έμπειροι οφθαλμίατροι, εντοπίζουν πιθανές παρενέργειες και στην όραση, όπως καταρράκτη και επιπεφυκίτιδα.

Μα τι άλλο, θα ανακαλύψουν αυτοί οι Κινέζοι; Ή, για να είμαστε πιο σωστοί, τι άλλο θα επινοήσει το γυναικείο φύλο προκειμένου να χάσει βάρος; Το μόνο σίγουρο είναι πως η τάση αυτή, σίγουρα φαντάζει, μοιάζει..και είναι, ολίγον τι, παράλογη.

Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε