Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η νέα κυβέρνηση του Ολάντ

Η νέα κυβέρνηση του Ολάντ

Ποιος θα αναλάβει τα ηνία της γαλλικής οικονομίας και ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός

Ο γενικός γραμματέας του προεδρικού μεγάρου στη Γαλλία, ο Πιέρ-Ρενέ Λεμάς, δημοσιοποίησε σήμερα τη σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης του νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, με πρωθυπουργό τον γερμανομαθή Ζαν-Μαρκ Ερό, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός Λοράν Φαμπιίς, 65 ετών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πιέρ Μοσκοβιτσί, 54 ετών, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Εξ άλλου, ο 60χρονος Μισέλ Σαπέν τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Ο 49χρονος Αρνό Μοντεμπούρ, της αριστερής τάσης του Σοσιαλιστικού κόμματος, τοποθετήθηκε στο υπουργείο της Βιομηχανίας, με την αποστολή όμως “να επαναβιομηχανοποιήσει” τη γαλλική οικονομία.

Ο γενικός γραμματέας της γαλλικής προεδρίας Πιέρ-Ρενέ Λεμάς ανακοίνωσε επίσης στο Παρίσι–γύρω στις 20.30 ώρα Ελλάδας–ότι, στο υπουργείο ‘Αμυνας τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βρετάνης Ζαν-Ιβ Ντριάν, 64 ετών, ενώ στο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο Μανουέλ Βαλς, της δεξιάς τάσης του Σοσιαλιστικού κόμματος.
 
Συνολικά, τα υπουργικά χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερό είναι 34, έναντι 32 για την κυβέρνηση του απελθόντος Φρανσουά Φιγιόν.
Αύριο Πέμπτη στις 16.00 ώρα Ελλάδας συγκαλείται το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της προεδρίας Ολάντ, που εξελέγη στο ύπατο αξίωμα την 6η Μαΐου.
Η κόρη του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, διεκδικήτρια της πρωθυπουργίας σύμφωνα με πολιτικές πηγές, που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, τελικά δεν συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.

Κρίσιμες οι 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης Ολάντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε