Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η νέα μπύρα θα “χτυπήσει” κόκκινο στα αλκοτέστ

Αν είναι να την πιείτε καλό θα ήταν να αφήσετε το αμάξι στο σπίτι γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταλήξετε στο αυτόφωρο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και με ένα ποτήρι.

Έφθασε η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο: αρκεί μόνο μία γουλιά για να χτυπήσει η συσκευή του αλκοτέστ «κόκκινο». Πρόκειται για τη Sink the Bismarck (Βυθίσατε το Μπίσμαρκ), της σκοτσέζικης ζυθοποιίας BrewDog και απευθύνεται μόνο σε γερούς πότες καθώς έχει 41% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
 
Η τιμή της; Μάλλον τσουχτερή, αφού το μπουκάλι των 33ml κοστίζει περίπου 65 ευρώ! Περιέχει τετραπλάσιο λυκίσκο και διαθέτει τετραπλάσια πικράδα από τις κοινές μπύρες ενώ έχει καταψυχθεί τέσσερις φορές ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε αλκοόλ. Επειδή πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο οι παρασκευαστές της φρόντισαν να την «εφοδιάσουν» με ειδικό καπάκι που ξανακλείνει ενώ ήδη διατίθεται σε μία παμπ στο Μπέρμινγκχαμ της Βρετανίας.
 
Μόλις 50ml από μία μπύρα με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ισοδυναμούν με δύο ποτήρια κρασί. «Πρόκειται για μία μπύρα πέρα από τα συνηθισμένα, μία καινοτομία που στέλνει τη μπύρα σε άλλο επίπεδο» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της BrewDog, Τζέιμς Βατ.
 
Ωστόσο βρετανικές οργανώσεις κατά του αλκοολισμού υποστηρίζουν ότι οι υπερβολικά «δυνατές» μπύρες, όπως η Sink the Bismarck, συνιστούν ένα «κυνικό τέχνασμα μάρκετινγκ» και καλούν τον κόσμο να προβαίνει σε υπεύθυνη κατανάλωσή τους. Η προηγούμενη πιο δυνατή μπύρα της συγκεκριμένης ζυθοποιίας ήταν η Tactical Nuclear Penguin με 32% αλκοόλ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε