Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η νέα ντροπή της Ευρώπης! Τον έβλεπαν να πνίγεται και δεν βούτηξαν να τον βοηθήσουν!

Η νέα ντροπή της Ευρώπης! Τον έβλεπαν να πνίγεται και δεν βούτηξαν να τον βοηθήσουν!

– Οι εικόνες που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές και ΣΚΛΗΡΕΣ!
– Ένας 22χρονος μετανάστης από τη Γκάμπια έπεσε στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας για να αυτοκτονήσει
– Εκατοντάδες άνθρωποι τον έβλεπαν να πνίγεται και το μόνο που έκαναν ήταν να του ρίξουν τρία σωσίβια!
Δείτε το σοκαριστικό video – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ακόμη ένα περιστατικό που πρέπει να μας κάνει να νιώσουμε ντροπή. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων άλλων, που τον έβλεπαν να πνίγεται σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου αλλά κανείς δεν θέλησε να βουτήξει στη θάλασσα για να τον βοηθήσει. Του έριξαν τρία σωσίβια και θεώρησαν ότι έκαναν το καθήκον τους!

Τα πάντα έχουν καταγραφεί σε ερασιτεχνικό video. Ένα video που κάνει το γύρο του κόσμου. Το όνομά του ήταν Πάτεϊ Σαμπάλι, ήταν 22 ετών και καταγόταν από τη Γκάμπια. Ναι, ήταν μετανάστης. Ίσως αυτό να ήταν το “έγκλημά” του. Αυτοκτόνησε πέφτοντας μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων, στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Δείτε πιο κάτω στο κείμενο το σοκαριστικό video

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως από τα παραπλέοντα πλοιάρια των τοπικών συγκοινωνιών της Βενετίας, όταν οι επιβάτες είδαν τον μετανάστη να πνίγεται, κάποιος έριξε τρία σωσίβια, αλλά ο Σαμπάλι δεν κολύμπησε για να τα πιάσει. Η αυτοκτονία του νεαρού μετανάστη προκαλεί σοκ στην Ιταλία και όχι μόνο.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται ότι κανένας από τους επιβάτες και τους υπεύθυνους των τοπικών συγκοινωνιών, δεν βούτηξε στην θάλασσα για να τον σώσει. Το ερώτημα που τίθεται με έμφαση στην Ιταλία είναι ένα: «αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;».

Τα πάντα έχει καταγράψει, πιθανότατα με κινητό, κάποιος που βρίσκεται σε μια από τις γέφυρες της Βενετίας. Ακούγεται μάλλον να φωνάζει: «Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο» και στην συνέχεια, να συμπληρώνει: «αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει». Τα σωσίβια πέφτουν στο νερό αλλά ο νεαρός δεν μπορεί ή δεν θέλει να τα πιάσει.

Οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το τραγικό περιστατικό αφού υπάρχουν αναφορές πως κάποιοι από εκείνους που έβλεπαν έναν άνθρωπο να πνίγεται, έκαναν ρατσιστικά σχόλια. «Να πας πίσω στο σπίτι σου» φέρεται να φώναξε κάποιος. Άλλοι ακούγονται να γελούν και κάποιος να λέει «αφήστε τον να πεθάνει».

Οδηγός θαλάσσιου ταξί δήλωσε ότι ο νεαρός άνδρας έπεσε στο νερό, του πέταξαν 2 ή 3 σωσίβια αλλά αρνήθηκε να τα πιάσει. Ένας άλλος οδηγός ταξί είπε: «Αυτή είναι η απόγνωση. Δεν ξέρω την ιστορία του. Είπαν πως ήταν Αφρικανός. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει, πόσες θάλασσες και ερήμους διέσχισε; Και ήρθε να πεθάνει στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου».

Ο Abdus Sattar από το Μπαγκλαντές που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού εκτίμησε πως ο 22χρονος αυτοκτόνησε. «Τον είδα να πέφτει από τον προβλήτα. Στην αρχή νόμιζα ότι γλίστρησε αλλά μετά είδα να του πετούν σωσίβια τα οποία αρνήθηκε να πιάσει και κατάλαβα πως είχε παραιτηθεί».

Ο Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό τρεις ώρες μετά. Όπως έγινε γνωστό, είχε φτάσει στο Ποτσάλο της Σικελίας με σαπιοκάραβο και πιθανολογείται πως αποφάσισε να αυτοκτονήσει γιατί οι ιταλικές αρχές δεν εννοούσαν να του ανανεώσουν την αρχική άδεια παραμονής, που του είχε χορηγηθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε