Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας στην πρώτη της συνέντευξη

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας στην πρώτη της συνέντευξη

Η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ δίνει την πρώτη της συνέντευξη ως πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Η σύντροφος του Φ. Ολάντ δηλώνει πως θέλει να αναλάβει “με σοβαρότητα” το ρόλο της, αλλά δεν έχει ακόμη κάποια συγκεκριμένη ιδέα για το τι θα αλλάξει στη ζωή της.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξή της.

Από δημοσιογράφος, γίνεστε πρώτη κυρία, περνάτε λοιπόν από την άλλη πλευρά του καθρέφτη;

“Στην πραγματικότητα είναι κάπως σαν να μπαίνω στα θέματά μου. Θυμάστε αυτή την κινηματογραφική ταινία στην οποία ο θεατής μπαίνει μέσα και γίνεται πρωταγωνιστής, είναι κάπως η ίδια αίσθηση”.

Πώς σκοπεύετε να αναλάβετε το ρόλο της πρώτης κυρίας;

“Με σοβαρότητα. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχω ακόμη κάποια σαφή ιδέα. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι θα χρειαστώ χρόνο για να σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνω. Στις συγκεντρώσεις της προεκλογικής εκστρατείας, γυναίκες έρχονταν να με δουν, ανάμεσά τους και πολύ ηλικιωμένες, για να μου πουν: ‘διαφυλάξτε την ανεξαρτησία σας, αυτό είναι ένα ωραίο μήνυμα για μας, τις γυναίκες’. Ανταποκρίνεται επίσης στις αξίες τις αριστεράς, που είναι οι αξίες μου”.

Θα συνεχίσετε λοιπόν τη δημοσιογραφική δραστηριότητά σας;

“Είχα και εξακολουθώ να έχω πάθος για την ενημέρωση. Γνωρίζω την πολιτική, γνωρίζω τα μέσα ενημέρωσης. Εξάλλου πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολα για μένα στο Μέγαρο των Ηλυσίων απ’ ό,τι ήταν για την Κάρλα Μπρούνι (τη σύζυγο το Νικολά Σαρκοζί). Ερχόταν από ένα κόσμο εντελώς ξένο απ’ αυτόν της πολιτικής. Δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζει τους κώδικές του. Επιπλέον έχω ανάγκη να κερδίζω τη ζωή μου, να έχω την ανεξαρτησία μου. Μεγαλώνω τα τρία παιδιά μου (τρία αγόρια 15, 17 και 19 ετών) και δεν θα έβρισκα φυσιολογικό να τα αναλάβουν το κράτος ή ο Φρανσουά”.

Πότε γνωρίσατε τον Φρανσουά Ολάντ;

“Το 1988. Η αληθινή σχέση μας άρχισε το 2005, αλλά είχαμε αναπτύξει μια μεγάλη συνεννόηση από πριν, το 2000. Το 2004, στο ‘Παρί-Ματς’, είχα άλλωστε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο του στο οποίο μιλούσα για ‘τον φυσιολογικό άνθρωπο’.

“Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είχαμε ζήσει αυτή την ιστορία αν δεν είχα, εγώ, αυτό το πάθος της πολιτικής. Δεν θα ήταν δυνατόν, δεν θα μπορούσε να μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον που δεν αγαπά την πολιτική, αφού αυτή αντιπροσωπεύει το ουσιαστικό μέρος της ζωής του”.

Δεν είστε παντρεμένοι, άραγε αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα σε διπλωματικό επίπεδο;

“Δεν είμαι σίγουρη ότι δημιουργεί. Ίσως σε μια επίσκεψη στον πάπα; Ειλικρινά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Είναι πολλά άλλα για τα οποία ανησυχώ πριν απ’ αυτό. Το ζήτημα του γάμου είναι πρώτα απ’ όλα μια πλευρά τις ιδιωτικής ζωής μας”.

Πού θα κατοικήσετε;

“Ο Φρανσουά έχει πει πως δεν θα κατοικήσουμε στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Παραμένουμε σ’ αυτή τη γραμμή, όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουμε να ζούμε στο διαμέρισμά μας για λόγους ασφαλείας. Έπειτα αυτό θα υποχρέωνε να αποκλείεται ο δρόμος, να ελέγχονται όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν στην πολυκατοικία, είναι περίπλοκο. Δώστε μας το χρόνο να υπολογίσουμε όλες αυτές τις πλευρές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολάντ: “Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε