Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η νίκη Ουμάλα εκτόξευσε το χρηματιστήριο – Διεκόπη η χρηματιστηριακή συνεδρίαση

Η χαμένη και ο κερδισμένος των προεδρικών εκλογών στο Περού. Φουχιμόρι και Ουμάλα έδωσαν τα χέρια. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο βασικός δείκτης του Περού κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 12,51% μετά την εκλογική επικράτηση του Ογιάντα Ουμάλα. Διεκόπη η συνεδρίαση πριν την κανονική της λήξη.

Ύστερα απ την πρακτικά βεβαία νίκη του Ογιάντα Ουμάλα στο Περού στις προεδρικές εκλογές, ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου στη Λίμα βαραθρώθηκε, σήμερα, σε ποσοστό 12,51% κι αποφασίστηκε η χρηματιστηριακή συνεδρίαση να διακοπεί, πριν απ την κανονική λήξη της.
 
Αρκετές θέσεις στο προεκλογικό πρόγραμμα του 48χρονου Ουμάλα, ο οποίος αναμένεται πλέον να γίνει προσεχώς ο περουβιανός πρόεδρος, ενοχλούν πολύ μία σημαντική μερίδα επιχειρηματιών στη λατινοαμερικανική χώρα.
 
Παραδείγματος χάρη η πρόταση του Ουμάλα γιά θέσπιση φορολόγησης των κερδών στην αγορά των μετάλλων, την ώρα που ο κλάδος ανθεί και τονώνει την περουβιανή οικονομία τα τελευταία έτη.
 
– Πολύ μεγάλη ημερήσια πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών στον τομέα των ορυχείων(Volcan, Buenaventura) .
 
–Το Περού παράγει το περισσότερο ασήμι παγκοσμίως, είναι δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού, αλλά και κύριος παραγωγός χρυσού, ψευδάργυρου, μόλυβδου, κασσίτερου.
 
Το 50% των εξαγωγών του Περού γίνεται απ αυτούς τους τομείς οικονομικής δράσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε