Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η οικονομία στο επίκεντρο των βρετανικών εκλογών

Η οικονομία στο επίκεντρο των βρετανικών εκλογών

Ανακοινώθηκε, στο μεταξύ, από τους Τόρις η βούλησή τους οι δημόσιες δαπάνες να μειωθούν συνολικά κατά 12 δισ.στερλίνες.

Ο ηγέτης των Τόρις, Ντέηβιντ Κάμερον, υποσχέθηκε σήμερα, στην περίπτωση που κάνει “αυτοδύναμη” κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, να περικόψει τους μισθούς των ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ γενικώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί προεκλογικώς να σαγηνεύσει ακόμα και ψηφοφόρους των Εργατικών…

“Αντεπιτιθέμενοι”, οι Εργατικοί ανακοίνωσαν αμέσως ότι πρόκειται για προτεινόμενο μέτρο, “που μπορεί να καταργήσει ως και 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας” στην ανώτατη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, όπως ακριβώς υποστήριξε με άρθρό του στους “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” ο καθηγητής της Εμπορικής Σχολής του Μάντσεστερ κ. Κόλιν Τάλμποτ. 

“Κατεστραμμένη” έκρινε την κυβέρνηση Μπράουν με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Γκάρντιαν” ο κ. Κάμερον, χαρακτηρίζοντας το δικό του κόμμα “κόμμα της προόδου”. “Θέλω επί της πρωθυπουργίας μου κανένας απολύτως να μην αμείβεται 20 φορές περισσότερο από τον πλέον χαμηλά αμειβόμενο στη δημόσια διοίκηση”, εξήγησε ο κ. Κάμερον.

Ανακοινώθηκε, στο μεταξύ, από τους Τόρις η βούλησή τους οι δημόσιες δαπάνες να μειωθούν συνολικά κατά 12 δισ.στερλίνες, αν εκλεγούν στην κυβέρνηση–μη ανανέωση “χηρευουσών” δημοσίων θέσεων, περιστολή σπατάλης, τερματισμός όλων των συμβάσεων έργου.

“Πρόκειται για ολοένα και περισσότερο αναξιόπιστες προτάσεις, αυτές που δημοσιοποιούν (στην πορεία προς την κάλπη) οι Τόρις”, σχολίασε τέλος αναφερόμενος στις τελευταίες προτάσεις του κ. Κάμερον ο υπουργός των Οικονομικών κ. Αλιστερ Ντάρλινγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε