Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η παραγγελία κωφής γυναίκας που συγκινεί το ίντερνετ! Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παραγγελία κωφής γυναίκας που συγκινεί το ίντερνετ! Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους κωφάλαλους ανθρώπους που μιλούν μονάχα τη νοηματική, πολλές καθημερινές συνήθεις που για κάποιους είναι αυτονόητες, για αυτούς είναι άθλος. Όπως η παραγγελία φαγητού ή ποτών σε ένα self-service εστιατόριο, που στο εξωτερικό ποικίλλουν. Πρόκειται σίγουρα για μία απογοητευτική, αν όχι αδύνατη, εμπειρία.

Ένα τέτοιο σκηνικό, κάνει το γύρο του διαδικτύου με βίντεο που συγκινεί όλο και περισσότερους χρήστες και έχει γίνει viral. Σε γνωστό κατάστημα καφέ, στα Starbucks, μία υπάλληλος συγκινεί καθώς προσπαθεί να εξαλείψει το κοινωνικό αυτό χάσμα και με τη βοήθεια τεχνολογίας, και με γνώσεις της νοηματικής, δέχεται τη παραγγελία φαγητού, από τη συγκεκριμένη γυναίκα με ειδικές ανάγκες.

Το βίντεο, που γυρίστηκε στη Φλόριντα, δημοσιεύτηκε στο Facebook και αποκαλύπτει τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Rebecca King στα τοπικά Starbucks ‘drive-thru’. Η οδηγός, φτάνει στο περίπτερο παραγγελίας και η φωνή μιας γυναίκας εκπέμπεται από την ενδοσυνεννόηση, αλλά είναι αδύνατο για την οδηγό να τη συλλάβει και να επικοινωνήσει. Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίζεται μία υπάλληλος των Starbucks σε μια οθόνη και η νεαρή κοπέλα αρχίζει να επικοινωνεί με τη γυναίκα στη νοηματική γλώσσα. “Starbucks! Αυτό είναι”, έγραψε στο Facebook η Rebecca, “Μοιραστείτε το με όσους περισσότερους μπορείτε, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπάλληλος του βίντεο είναι μια γυναίκα που ονομάζεται Katie Wyble, μία 22χρονη φοιτήτρια πανεπιστημίου που είχε ‘το πάθος για τη νοηματική γλώσσα από τότε που για πρώτη φορά είδε ένα δάσκαλο να τη χρησιμοποιεί όταν ήταν στο νηπιαγωγείο”, όπως ανέφερε και η ίδια. “Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για την εξυπηρέτηση των πελατών και να την αναγάγουμε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, μιας και αυτό επιτάσσει η κοινωνία μας”, είπε.

 

Starbucks! This is what I’m talking about! ❤️Share it away! We can change the world! :)For Licensing/Usage Please contact licensing@viralhog.com

Posted by Rebecca King on Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

 

Πηγή: Huffingtonpost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε