Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Η πιο σοβαρή απειλή κατά του ευρώ βρίσκεται πίσω μας”

“Η πιο σοβαρή απειλή κατά του ευρώ βρίσκεται πίσω μας”

Ο γερμανός επίτροπος για την ενέργεια δηλώνει πως τα χειρότερα πέρασαν, ωστόσο -όπως λέει- η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί.

“Η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας”, δηλώνει ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ. Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Tagesspiegel. 

Ο κ. Ετινγκερ θεωρεί οτι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, το ευρώ μπορεί να σταθεροποιηθεί και τα βαθειά προβλήματα –στην προκειμένη περίπτωση η εξυγίανση των προϋπολογισμών των χωρών μελών — μπορούν να επιλυθούν. “Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας”, σημειώνει ο Επίτροπος. Ωστόσο ο ίδιος προσθέτει ότι “η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί”.

    “Κερδίσαμε λίγο χρόνο, (αλλά) η μάχη θα κερδηθεί μόνον τη στιγμή που θα παρουσιαστούν οι προϋπολογισμοί του 2011. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλες τις χώρες μέλη, κυρίως σε αυτές της ευρωζώνης, ότι ήδη από την επόμενη χρονιά μειώνουμε το χρέος μας και στοχεύουμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς”, καταλήγει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε