Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η πιο παχιά γυναίκα του κόσμου θα βγει από το σπίτι μετά από 25 χρόνια [vid]

Η πιο παχιά γυναίκα του κόσμου θα βγει από το σπίτι μετά από 25 χρόνια [vid]

Η Iman Ahmad Abdulati, που έφτασε να ζυγίζει πάνω από 500 κιλά, θα βγει για πρώτη φορά από το σπίτι μετά από 25 χρόνια. Η 36χρονη θα πετάξει από την Αίγυπτο στην Ινδία για να υποβληθεί σε σωτήρια χειρουργική επέμβαση που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να χάσει 394 κιλά μέσα σε δύο χρόνια.

Ένας από τους κορυφαίους γιατρούς βαριατρικής χειρουργικής προσφέρθηκε να βοηθήσει την 36χρονη που θεωρείται η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο. Λίγο έλειψε να μπλοκάρει η σωτήρια επέμβαση από τους αξιωματούχους μετανάστευσης στην πρεσβεία της Ινδίας στο Κάιρο που αρνούνταν να πιστέψουν ότι δεν μπορεί να κάνει την αίτηση για βίζα.

Υποχώρησαν μόνο όταν ο χειρουργός Dr Muffazzal Lakdawala ανέβασε το περιστατικό στο Twitter και εξήγησε την ιστορία της. Ο υπουργός Υγείας απάντησε άμεσα στο Tweet του και χορηγήθηκε βίζα στην 36χρονη. Απομένει πλέον να βρουν τρόπο να πετάξει στη Βομβάη για μια σειρά επεμβάσεων που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και ένα χρόνο.

Ο Dr Muffazzal Lakdawala εκτιμά ότι μπορεί να χάσει μέχρι και 400 κιλά μέσα σε δύο χρόνια. “Εξαιτίας του βάρους της δεν μπορεί να έρθει με απλό αεροπλάνο και έτσι οργανώνουμε να μεταφερθεί με ιδιωτική πτήση charter”. Το αεροπλάνο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένο κρεβάτι επειδή το βάρος της καθιστά αδύνατο το να καθίσει σε όρθια θέση.

Η 36χρονη βασίζεται στη μητέρα και την αδερφή της Chaymaa Abdulati που τη βοηθούν καθημερινά να φάει, να ντυθεί, να κάνει μπάνιο και να πάει τουαλέτα. Η Chaymaa Abdulati, όπως αναφέρει η οικογένειά της, γεννήθηκε 5 κιλά και διαγνώστηκε με ελεφαντίαση, παρασιτική λοίμωξη που προκαλεί ακραίο πρήξιμο στα άκρα και τα χέρια ενός πάσχοντος.

Από ένα εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο στα 11 της χρόνια έμεινε κλινήρης και έγινε “κρατούμενη” μέσα στο ίδιο της το σπίτι, ενώ το βάρος της συνέχιζε να αυξάνεται. “Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι μια ζωντανή βόμβα. Πρέπει να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στους πνεύμονες ή κίνδυνος θρόμβου”, τόνισε ο Dr Muffazzal Lakdawala.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε