Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Η πλειοψηφία των Ιρλανδών ζητούν στάση πληρωμών

Μπροστά στην πρωτοφανή κρίση που πλήττει τη χώρα τους, οι Ιρλανδοί δηλώνουν ευθαρσώς πως είναι υπέρ της στάσης πληρωμών, προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος τους.

Μια πλειοψηφία των Ιρλανδών ελπίζει να μην αποπληρώσει το Δουβλίνο τα αστρονομικά του χρέη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η ιρλανδική εδημερίδα Sunday Indipendent.

To 57% των 500 ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το Δουβλίνο θα έπρεπε να κάνει στάση πληρωμών, έναντι του 43% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quantum Research.

Αυτή η δραστική λύση ήταν μεταξύ των σλόγκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δουβλίνο και στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πήραν μέρος από 50.000 ως 150.000 άτομα.

Βάσει της δημοσκόπησης, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία έρχονται ύστερα από τρεις προϋπολογισμούς λιτότητας.

Οσον αφορά ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας, το 66% των Ιρλανδών αντιτίθεται στη μείωση κατά 12% περίπου του βασικού μισθού, το 60% είναι κατά της μείωσης των οικογενειακών επιδομάτων και το 65% κατά της αύξησης του κόστους εγγραφής στο πανεπιστήμιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε