Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία κλυδωνίζει την οικονομία

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία κλυδωνίζει την οικονομία

Η δήλωση του εκπροσώπου του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στην γερουσία Μαουρίτσιο Γκασπάρι ότι το κόμμα του πρόκειται να πάψει να στηρίζει ενεργά την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι επιλέγοντας την διαρκή αποχή προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του σπρεντ, το οποίο άγγιξε στιγμιαία τις 330 μονάδες, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε σταθεροποιηθεί περί τις 300, ενώ ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχώρησε κατά 0,8%.

Στην γερουσία, αν η κεντροδεξιά δεν αλλάξει στάση, η κυβερνητική συμμαχία θα διαθέτει τριανταπέντε ψήφους λιγότερους από όσους είναι αναγκαίοι για να εξασφαλίζει την πλειοψηφία.

Το μέτρο που προκάλεσε την διαφοροποίηση της κεντροδεξιάς, ήταν το «διάταγμα για την ανάπτυξη» της κυβέρνησης Μόντι. Το μέτρο πάντως εγκρίθηκε από την γερουσία, με 127 ψήφους υπέρ, 17 κατά και 23 αποχές.

Στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός–ο οποίος είναι ισόβιος γερουσιαστής.

Το βράδυ αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Στις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Ελλάδας), ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι πρόκειται να συναντηθεί με τον κεντρώο Χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, για να εξετάσουν την νέα πολιτική κατάσταση που προέκυψε μετά την απόφαση του Λαού της Ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρωμα πρόωρων εκλογών στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε