Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πορνοστάρ, η Μπαρτσελόνα και οι… εκλογές!

Ο προεκλογικός πυρετός χτυπάει κόκκινο και για αυτό φροντίζει η Μαρία Λαπιέντρα ειδική στο να….ανεβάζει την θερμοκρασία!
Ως πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δεν συµβιβάζεται µε τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Αυτή τη φορά, ο Ζοάν Λαπόρτα δεν επιδιώκει τη νίκη της οµάδας του, αλλά ένα καλό ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές της 28ης Νοεµβρίου, στην Καταλωνία. Και µε την πορνοστάρ Μαρία Λαπιέντρα στο πλευρό του, ο προεκλογικός πυρετός χτυπάει κόκκινο.
 
Ο Λαπόρτα ελπίζει πως την κρίσιµη ώρα της κάλπης οι ψηφοφόροι θα λάβουν υπόψη τους τούς δύο τίτλους της Μπαρτσελόνα στο Τσάµπιονς Λιγκ και τους τέσσερις στο ισπανικό πρωτάθληµα, κατά τη διάρκεια της επτάχρονης θητείας του ως προέδρου της οµάδας. Οραµά του, και το διατυµπανίζει χρόνια, είναι ο διαχωρισµός της Καταλωνίας από την Ισπανία και η δηµιουργία ενός νέου ανεξάρτητου κράτους. «Ηρθε η ώρα να κερδίσουµε την ανεξαρτησία µας και να διαχειριστούµε τους δικούς µας πόρους», είπε ο 48χρονος δικηγόρος κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.
 
Την παράταξή του, την ΚαταλανικήΑλληλεγγύη για την Ανεξαρτησία, στηρίζει πλέον και η διάσηµη πορνοστάρ της περιοχής Μαρία Λαπιέντρα, γεγονός που απέσπασε τα περιπαικτικά σχόλια των άλλων κοµµάτων. Η ίδια αδυνατεί να τα ερµηνεύσει, παρ’ όλο που αρκετοί εκφράζουν ανοιχτά τις αµφιβολίες τους για την αφοσίωσή της στην ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Επιπλέον, παρατηρεί η «Γκάρντιαν», οι υποστηρικτές του διαχωρισµού δεν συµµερίζονται καθόλου το πάθος της για την εθνική οµάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, καθώς πιστεύουν ότι η Καταλωνία θα έπρεπε να έχει ξεχωριστή οµάδα. Η Λαπιέντρα ωστόσο, σε µια παλιότερη εκδήλωση του θαυµασµού της, και κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, πρωταγωνίστησε γυµνή, «φορώντας» µόνο τα χρώµατα της ισπανική σηµαίας, σε βίντεο όπου παρότρυνε τον κόσµο να στηρίξει την Εθνική.

Μετά την απόφαση του Συνταγµατικού ∆ικαστηρίου να απαγορεύσει την αναγνώριση καταλανικού έθνους, το οποίο ο λαός ψήφισε µε ανεπίσηµο δηµοψήφισµα πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Λαπόρτα φιλοδοξεί να ηγηθεί του κινήµατος οργής που έχει κυριεύσει τους πολίτες της περιφέρειας.
 
«Το µονοπάτι της αυτονοµίας έκλεισε µε αυτήν την απόφαση (ελήφθη τον περασµένο Ιούνιο)», δεν σταµατάει να λέει απευθυνόµενος στους ψηφοφόρους του, εντείνοντας την αγανάκτησή τους.
 
Σύµφωνα µε τις πρόσφατες δηµοσκοπήσεις, το 50% των Καταλανών θα ψηφίσει – για άλλη µία φορά – υπέρ της ανεξαρτησίας και θα αποµακρύνει τον κυβερνώντα συνδυασµό υπό τον σοσιαλιστή Αρτουρ Μας. Το νέο κόµµα του Λαπόρτα αναµένεται να εξασφαλίζει τουλάχιστον µία έδρα.
 
 
Από τη εφημερίδα “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε