Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η πρόσκληση για το Νόμπελ είναι... ιός!

Η πρόσκληση για το Νόμπελ είναι... ιός!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 17:32
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 17:32

Αν λάβετε πρόσκληση για να παραβρεθείτε στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης μέσω e-mail, μη την ανοίξετε!

Πρόκειται για ψεύτικη πρόσκληση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και περιέχει ιό. Αν λοιπόν κάνετε το λάθος να ανοίξετε το e-mail απλά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με περισσότερα προβλήματα.

Το μήνυμα φαίνεται ότι προέρχεται από το Oslo Freedom Forum, έναν οργανισμό που είναι υπαρκτός, ο οποίος όμως δεν συνδέεται άμεσα με τα βραβεία Νόμπελ, και περιέχει ένα συνημμένο με τη μορφή PDF. Με το άνοιγμα αυτού του συνημμένου εγκαθίσταται στον υπολογιστή ένας ιός τύπου Trojan, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε αυτόν που το δημιούργησε να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

«Δε γνωρίζουμε από πού προέρχεται η επίθεση, ούτε ποιος είναι ο στόχος», δήλωσε ο όμιλος ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής F-Secure.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, στόχος ηλεκτρονικής επίθεσης μέσω e-mail έχει γίνει και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ Γκέιρ Λούντεσταντ. «Υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μολύνει το Ινστιτούτο Νόμπελ», δήλωσε ο Κριστόφ Μπίρκελαντ στην εφημερίδα. «Πολλά πράγματα υποδηλώνουν ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι πίσω από όλες τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Πριν δύο εβδομάδες ηλεκτρονική επίθεση είχε δεχθεί και ο ιστότοπος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης (www.nobelpeaceprize.org).


   Διαδώστε αυτό το άρθρο