Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πρώτη εικόνα από το video φρίκης του τζιχαντιστή μετά τη διπλή δολοφονία στο Παρίσι – Ήρωας ο αστυνομικός, φώναξε στους γείτονες να απομακρυνθούν

Η πρώτη εικόνα από το video φρίκης του τζιχαντιστή μετά τη διπλή δολοφονία στο Παρίσι – Ήρωας ο αστυνομικός, φώναξε στους γείτονες να απομακρυνθούν

– Ήρεμος και ψύχραιμος ο Λαροσί Αμπάλα χρησιμοποίησε το Facebook Live για ένα μανιφέστο θανάτου στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους
– Σκότωσε με εννιά μαχαιριές αστυνομικό διοικητή έξω από το σπίτι του και στη συνέχεια δολοφόνησε και τη σύζυγό του – Σώος απομακρύνθηκε ο 3χρονος γιος του ζεύγους
– 98 άνθρωποι πρόλαβαν να δουν το video ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος του RFI David Thomson
– Οι γαλλικές αρχές “θυμήθηκαν” να κατεβάσουν τη σελίδα του τζιχαντιστή στο Facebook 11 ώρες μετά!
– Ο 25χρονος τζιχαντιστής είχε λίστα θανάτου με πιθανούς στόχους δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα
– Ηρωικές οι τελευταίες στιγμές του άτυχου αστυνομικού: Μαχαιρωμένος ειδοποίησε τους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία και να φύγουν γιατί κινδύνευαν!
– Όλο το χρονικό της νέας φρίκης που ζει η Γαλλία τέσσερις μέρες μετά την έναρξη του Euro 2016

Η πρώτη εικόνα από το video φρίκης που ανέβασε μέσω του Facebook Live κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος δυο αστυνομικών στη συνοικία Μανανβίλ στο προάστιο Ιβλίν δυτικά του Παρισιού έρχεται στο φως μέσω του λογαριασμού στο twitter ενός από τους 98 ανθρώπους που είδαν το μανιφέστο θανάτου του τζιχαντιστή Λαροσί Αμπάλα, πριν…. «ξυπνήσουν» οι γαλλικές αρχές και κατεβάσουν τη σελίδα του στο Facebook!

Ο Λαροσί Αμπάλα είναι ακόμη ένας Γάλλος που αιματοκύλησε το Παρίσι στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Δολοφόνησε με εννέα μαχαιριές στο στομάχι τον 42χρονο διοικητή της αστυνομίας Jean-Baptiste Salvaing έξω από το σπίτι του και στη συνέχεια πήρε ομήρους τη γυναίκα και τον γιο του. Μετά από διαπραγματεύσεις τριών ωρών και τις επίλεκτες δυνάμεις της RAID, ο 25χρονος Γάλλος, καταδικασμένος για τζιχαντιστική δράση, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών. Είχε προλάβει να δολοφονήσει και τη γυναίκα του Salvaing, δεν είχε όμως πειράξει (σωματικά τουλάχιστον) τον τριών ετών γιο του ζευγαριού.

Στο διάστημα από τη δολοφονία του αστυνομικού, στον οποίο επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13.06.2016) και ενώ φορούσε πολιτικά ρούχα, που σημαίνει ότι τον γνώριζε και τον είχε στοχοποιήσει, και μέχρι την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του θύματος, ο Αμπάλα είχε βγάλει σε… ζωντανή σύνδεση μέσω της υπηρεσίας Facebook Live ένα μανιφέστο φρίκης και θανάτου.

Όχι μόνο έδειξε φωτογραφίες των θυμάτων του (αδιευκρίνιστο ακόμα αν ήταν τα άψυχα σώματά τους) αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού, όπου φαινόταν ο μικρός (που κατά πληροφορίες ονομάζεται Ματιέ) να κάθεται σε έναν καναπέ δίπλα του. «Δεν ξέρω τι θα κάνω με το παιδί» είπε στο video, το οποίο είδαν στις σχεδόν 11 ώρες που έμεινε στο διαδίκτυο 98 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του RFI David Thomson.

Ο Λαροσί Αμπάλα ξεκίνησε το φρικιαστικό video δείχνοντας πολύ ήρεμος και χαμογελαστός περιγράφει ο Ντέιβιντ Τόμσον. “Μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα”, λέει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο Οι Γάλλοι τζιχαντιστές. Στη σελίδα που είχε στο Facebook, με το ψευδόνυμο Μοχάμεντ Άλι, ο Αμπάλα “αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (σ.σ.τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός”, συνεχίζει ο Τόμσον.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του. Ο Αμπάλα αποκαλύπτει το διπλό φονικό και λέει «δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω με το παιδί”. Μετά καλεί τον κόσμο “να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ”, συνεχίζει ο Τόμσον, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει “μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα”.

“Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο”, απειλεί τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της διοργάνωσης και εν συνεχεία “ζητάει από τους 160 “φίλους” του στο Facebook του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το ISIS μέσω του πρακτορείου Amaq”, εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ανθρώπων που “ακολουθούσαν” στο Facebook τον 25χρονο, χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στον τόπο του μακελειού, στο σπίτι του ζεύγους των αστυνομικών στο προάστιο του Παρισιού έχει βρεθεί λίστα του Αμπάλα, με πιθανούς στόχους ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα. Τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον τρία άτομα έχουν τεθεί υπό έρευνα για σχέση με τον τζιχαντιστή.

Ο Αμπάλα ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, είχε καταδικαστεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν. Γαλλικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης με έξι μήνες αναστολή. Πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος!

Το χρονικό του τρόμου και η ηρωική τελευταία πράξη του αστυνομικού

Ο Αμπάλα είχε στήσει ενέδρα θανάτου στον 42χρονο αστυνομικό διοικητή έξω από το σπίτι του στη συνοικία Μανιανβίλ στο προάστιο Ιβλίν, δυτικά του Παρισιού. Την ώρα τις επίθεσης, περίπου στις 20:30 με 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (13.06.2016), ο Jean-Baptiste Salvaing δεν φορούσε στολή αλλά πολιτικά ρούχα, που σημαίνει πως ήταν ήδη στόχος του δράστη.

Η επίθεση έγινε έξω από το σπίτι και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή της δολοφονίας φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος). Με μαχαίρι χτύπησε επανειλημμένα στο στομάχι τον 42χρονο, ο οποίος όμως κατάφερε ενώ ψυχορραγούσε κατάφερε, σύμφωνα με τη Figaro, να φωνάξει στους γείτονές του, να τους ειδοποιήσει για την επίθεση και να τους ζητήσει, αφού καλέσουν την αστυνομία, να απομακρυνθούν από την περιοχή γιατί κινδυνεύουν! Όταν ο δράστης τον άκουσε, επέστρεψε και τον μαχαίρωσε ξανά!

Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας, παίρνοντας ομήρους τη γυναίκα και τον γιο του 42χρονου. Οι δυνάμεις της ομάδας επιλέκτων RAID έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον δράστη, ο οποίος δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Και ενώ διαπραγματευόταν με τους αστυνομικούς, έβγαζε το έγκλημά του στο διαδίκτυο, μέσω της υπηρεσίας Facebook Live! Νωρίτερα, είχε κάνει και post στο Facebook.

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό στο προάστιο του Παρισιού, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq, όπως έκανε και όσον αφορά στο Ορλάντο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αστυνομικό και την οικογένειά του. «Πηγή είπε στο πρακτορείο Amaq: μαχητής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Λε Μιρό και τη σύζυγό του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται όντως πίσω από την επίθεση, θα είναι η πρώτη που κάνει στη Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα μετά το μακελειό με τους 130 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε