Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πρώτη έξοδος του Στρος Καν σε ιταλικό εστιατόριο – Δείτε το βίντεο

Η πρώτη έξοδος του Στρος Καν σε ιταλικό εστιατόριο – Δείτε το βίντεο

– Χαμόγελα ικανοποίησης μετά την απελευθέρωση από τον κατ’ οίκον περιορισμό
– Δείπνησε σε ακριβό εστιατόριο του Μανχάταν με τη γυναίκα του και άλλο ένα ζευγάρι
– Ουρά οι δημοσιογράφοι πίσω τους – Συγχαρητήρια του έδιναν από διπλανά τραπέζια

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του Αν Σινκλέρ, και δύο ακόμη άτομα, εμφανίστηκε ευδιάθετος σε ιταλικό εστιατόριο, όπου και δείπνησε.  ‘Ενα ζευγάρι που καθόταν σε κοντινό τραπέζι πήγε και τούς συνεχάρη δια χειραψίας, είπε η Σίλβια Γκροτόλα, μια 48χρονη καναδέζα πελάτισσα που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το εστιατόριο, έξω από το οποίο υπήρχαν είκοσι δημοσιογράφοι.

Ο Στρος-Καν και η σύζυγός του ήταν χαμογελαστοί κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, ενώ τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αναβοσβήνουν. Το ζευγάρι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η ντίβα της ποπ Μαντόνα συνηθίζει να πηγαίνει σε αυτό το εστιατόριο όταν είναι στη Νέα Υόρκη. Ο Στρος-Καν και η Αν Σενκλέρ είχαν αναχωρήσει στις 19:18′ τοπική ώρα (02:18′ ώρα Ελλάδος) από την προσωρινή κατοικία τους στη συνοικία TriBeCa του Μανχάταν.

Ο 62χρονος γάλλος πολιτικός και πρώην υπουργός αρκέστηκε να χαμογελάσει στους πολλούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυτελή κατοικία και ζητούσαν την αντίδρασή του στην τροπή που παίρνει η υπόθεση.

Το πρωί της Παρασκευής ο δικαστής Μάικλ Ομπας ήρε τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε επιβληθεί στον Στρος-Καν, ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων που έκριναν ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις είπε επανειλημμένα ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά απ’ όσα έχει καταθέσει.

Ο Στρος-Καν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μόνο εντός του αμερικανικού εδάφους, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη έχει κρατήσει το διαβατήριό του. Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν ο Στρος-Καν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το μεσημέρι.

Ευτυχής ο πρόεδρος της Γουινέας

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφα Κοντέ δήλωσε “ευτυχής” που ο Στρος-Καν αφέθηκε ελεύθερος αλλά εξέφρασε “λύπη” που η γυναίκα που τον κατηγορεί είναι μια υπήκοος της Γουινέας.”Είμαστε και οι δύο μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είμαι ευτυχής γι αυτόν και ελπίζω ότι τα δεινά του δεν θα τού αφήσουν σημάδια”, δήλωσε ο πρόεδρος Κοντέ στο περιθώριο της 17ης συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλαμπό της Ισημερινής Γουινέας.

Ο Κοντέ εξέφρασε ωστόσο “λύπη” για τη συμπατριώτισσά του, την 32χρονη καμαριέρα που κατηγόρησε τον Στρος-Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει στις 14 Μαΐου στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, ενώ οι κατηγορίες είναι “έτοιμες να καταρρεύσουν”, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. “Η Γουινέα αγωνίζεται για τα παιδιά της. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος ο Στρος Καν – Μόνος όρος να μη φύγει από τις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε