Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η πρώτη “συνάντηση” Μέρκελ – Τραμπ μέσω… Πενς!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει γίνει “κόκκινο πανί” (και) για τους Ευρωπαίους, στέλνει στην Ευρώπη τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς. Και το Σάββατο (18.02.2017) ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα δει την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πενς κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης με στόχο, μεταξύ άλλων, να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα δει το Σάββατο στο Μόναχο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καθώς επίσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής.

Στόχος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ να δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης. Παράλληλα, θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Θα διαβεβαιώσει, επίσης, για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ, ενώ θα δώσει έμφαση στην ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε