Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η “πρόβλεψη” του Τραμπ για την Ρωσία!

Η “πρόβλεψη” του Τραμπ για την Ρωσία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα (13.04.2017) πεπεισμένος ότι η κατάσταση με τη Ρωσία “θα τακτοποιηθεί” και ότι η Κίνα θα είναι σε θέση να διευθετήσει το ζήτημα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας.

Σε ένα πρώτο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι “τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Την κατάλληλη στιγμή όλοι θα έρθουν στα λογικά τους και θα υπάρξει διαρκής ειρήνη”. 

Αμέσως μετά ο Τραμπ έγραψε ότι έχει “μεγάλη εμπιστοσύνη” στην Κίνα όσον αφορά το θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά επανέλαβε ότι, εάν δεν επιτύχει η προσέγγιση με το Πεκίνο, οι ΗΠΑ “και οι σύμμαχοί του θα ασχοληθούν” με αυτό.

Στο μεταξύ 18 μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά λάθος από αεροπορικό πλήγμα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους νότια της πόλης Τάκμπα στη Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Το πλήγμα ζητήθηκε από τις δυνάμεις των εταίρων, που είχαν ταυτοποιήσει τον στόχο ως θέση μάχης του ISIS», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό κράτος αναφέρεται με το ακρωνύμιο της. «Στην πραγματικότητα ο στόχος ήταν μια προχωρημένη θέση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε