Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η στιγμή που συλλαμβάνουν τον 19χρονο μακελάρη του Λονδίνου [vids]

Η στιγμή που συλλαμβάνουν τον 19χρονο μακελάρη του Λονδίνου [vids]

Αυτή είναι η στιγμή που οι αρχές ρίχνουν στο έδαφος τον 19χρονο που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο, σκοτώνοντας μια 60χρονη Αμερικανίδα και τραυματίζοντας 5 ανθρώπους με μαχαίρι τα ξημερώματα στην πλατεία Ράσελ.

Ο 19χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση στις 22:30 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδας) στη Ράσελ Σκουέρ, κοντά στο Βρετανικό Μουσείο, οδηγήθηκε πρώτα στο νοσοκομείο προτού τεθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι αλλά και σε εγρήγορση, ενώ χθες η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης.

Θύμα ήταν μια Αμερικανίδα πολίτης, όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου. Ο δράστης της επίθεσης είναι νορβηγός πολίτης , σομαλικής καταγωγής και μέχρι αυτή τη στιγμή η έρευνα δεν έχει εντοπίσει στοιχεία που να παραπέμπουν σε ριζοσπαστικοποίηση και, κατά συνέπεια, τρομοκρατική ενέργεια. σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας , ο οποίος αποδίδει σε ψυχική διαταραχή την επίθεση. Οι τραυματίες της επίθεσης είναι βρετανικής, ισραηλινής, αυστραλιανής και ισπανικής υπηκοότητας, μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων. “Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του. Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση, μετά την επίθεση σε κεντρική πλατεία της πόλης. “Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: “Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ ν’ αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται,” τόνισε ο Χαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε