Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η στιγμή της κατάρρευσης – Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία του Βελγίου

ΦΩΤΟ REUTERS

Πέντε άνθρωποι νεκροί. Άλλοι εννέα σοβαρά τραυματίες. Ένα έθνος σε πένθος. Το Βέλγιο θρηνεί και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει για την τραγωδία.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απλά συγκλονιστικό. Η στιγμή της κατάρρευσης μιας εκ των δυο μεταλλικών κατασκευών, που υποχώρησαν από τη σφοδρή καταιγίδα. Κόσμος να φωνάζει πανικόβλητος, αναζητώντας μια διέξοδο. Κάποιοι τη βρήκαν, άλλοι, δυστυχώς, όχι.

Η κατάσταση των εννέα που νοσηλεύονται παραμένει κρίσιμη. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ροκ Pukkelpop, αποφάσισαν τη ματαίωση των υπολοίπων εκδηλώσεων. Το Pukkelpop είναι από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του Βελγίου. Μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και 180.000 κόσμο. Το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξέσπασε η καταιγίδα, στο χώρο βρίσκονταν περίπου 60.000-65.000 άνθρωποι. Είχαν πάει να διασκεδάσουν. Δεν φαντάζονταν τι επρόκειτο να ζήσουν.

Δύο τεράστιες σκηνές, μεταλλικές κατασκευές της εισόδου του χώρου του φεστιβάλ, γιγάντιες οθόνες κατέρρευσαν και δένδρα ξεριζώθηκαν από τη σφοδρότητα της βροχόπτωσης και του ανέμου.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ιβ Λετέρμ επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής τη νύκτα για να εκφράσει τη λύπη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι προγραμμάτισαν επιπλέον δρομολόγια για να δώσουν τη δυνατότητα απομάκρυνσης των νέων από την περιοχή, ενώ το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία σε φεστιβάλ ροκ στο Βέλγιο – Κατέρρευσαν δυο σκηνές και σκότωσαν πέντε ανθρώπους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε