Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η στιγμή του σεισμού των 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Η στιγμή του σεισμού των 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Η γη σείεται ακόμη μια φορά στην Ιαπωνία. Ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ προκαλεί πανικό στην Ιαπωνία και «ξυπνά» εφιαλτικές μνήμες στους πολίτες της. Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Αμέσως μόλις έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, στην επαρχία Μιγιάγκι, μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές από το σεισμό του Μαρτίου του 2011.

Λίγες ώρες μετά, προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τοκίο. Οι στιγμές πανικού αποτυπώνονται στα video από τη στιγμή που η γη τρέμει.

Αυτή τη φορά, όμως, κανένας από τους πυρηνικούς σταθμούς που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν παρουσίασε ανωμαλίες στην λειτουργία του, ούτε υπέστη ζημιές, ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές αρχές.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 17:18 (τοπική ώρα, 10:18 ώρα Ελλάδος) στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Το υπόκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σε μία από τις κατεστραμμένες από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 πόλεις, το Μιναμισανρίκου, στην επαρχία Μιγιάγκι, οι κάτοικοι πήραν εντολή εκκένωσης και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να καταφύγουν σε υψώματα.
“Καλούμε τους κατοίκους να μεταφερθούν προς περιοχές με υψόμετρο”, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό μήνυμα που μεταδόθηκε.
Αντίστοιχες προειδοποιήσεις μεταδόθηκαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης και από τα υπουργεία και άλλους επίσημους θεσμούς μέσω Twitter.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ένας παρουσιαστής επαναλάμβανε συνεχώς: “Θυμηθείτε τον σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου χρόνου. Φωνάξτε τους γείτονές σας και φύγετε αμέσως προς τα υψώματα”.

“Είναι ήδη σκοτάδι και δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν οι άνθρωποι μετακινούνται. Τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά , δεν λειτουργούν, πράγμα που περιπλέκει την κατάσταση”, δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της πόλης Μιναμισανρίκου.
“Ο σεισμός δεν ήταν πάρα πολύ ισχυρός, αλλά διήρκεσε αρκετά. Καμία σχέση με εκείνον του περασμένου χρόνου”, είπε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αποφάσισε να επιστρέψει στο γραφείο του στο Τόκιο, όπου η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, παρά την απόσταση των εκατοντάδων χιλιομέτρων που χωρίζει την πόλη από το επίκεντρο.

Η κυκλοφορία των γρήγορων τρένων Shinkansen που εξυπηρετούν τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, διακόπηκε. Αντίθετα, τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Τόκιο, το Ναρίτα και το Χανέντα, λειτουργούν κανονικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιαπωνία: Σεισμός 7,3 ρίχτερ – Κύμα ενός μέτρου έφτασε στις ακτές!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε