Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου που ξεχνά κάθε βράδυ τη ζωή του

Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου που ξεχνά κάθε βράδυ τη ζωή του

Κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή για τον 17χρονο Sam Tai που υποφέρει καθημερινά από αμνησία μετά από έναν τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ έπαιζε ράγκμπι.

Κάθε πρωί δεν αναγνωρίζει τη μητέρα και τον πατέρα του και πρέπει να του υπενθυμίζουν ακόμα και το ποιος είναι και τι έχει συμβεί. Ο Sam Tai δεν θυμάται τίποτα που να συνδέεται με τη ζωή του. Ήταν πριν από 6 εβδομάδες που είχε έναν φριχτό τραυματισμό ενώ έπαιζε ράγκμπι. Αμέσως μετά τον αγώνα εξετάστηκε για διάσειση αλλά οι γιατροί είπαν πως είναι καλά. Λίγες ώρες αργότερα ξύπνησε μέσα στη νύχτα και είχε ξεχάσει ποια είναι η 18χρονη φίλη του Ellie Watson. Άρχισε να της φωνάζει “ποια είσαι; Φύγε από το κρεβάτι μου”.

Από τότε δεν έχει επιστρέψει η μνήμη του και οι δικοί του άνθρωποι δεν ξέρουν αν ποτέ θα επιστρέψει. Δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το παρελθόν του και ξεχνάει όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε 24 ώρες. “Κάθε πρωί του λέω ότι έχει έναν 20χρονο αδερφό που είναι παίκτης του ράγκμπι. Το πρόσωπό του φωτίζεται”, λέει η μητέρα του Jane Tai. “Την επόμενη όμως μέρα δεν μπορεί να θυμηθεί τον Dan και πρέπει να του πω πάλι”. Δεν μπορεί να θυμηθεί τον πατέρα του Rob Tai ούτε και τη μητέρα του.

Πριν από τον μοιραίο τραυματισμό του ο Sam σπούδαζε να πάρει πτυχίο στον χώρο της εστίασης, έκανε καράτε και αγαπούσε το ράγκμπι. Οι γιατροί δεν ξέρουν τι ακριβώς προκάλεσε την αμνησία του, καθώς οι μαγνητικές τομογραφίες δεν δείχνουν καμία σωματική βλάβη. “Οι γονείς μου είναι σαν ξένοι. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Αλλά έχω συνηθίσει. Δεν με ενοχλεί τόσο. Πρέπει να ζήσω με αυτό. Δεν έχω τραυματιστεί σωματικά. Μαθαίνω τα πάντα ξανά κάθε μέρα και είμαι θετικός κάθε μέρα”, δηλώνει ο ίδιος ο Sam.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε