Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η συγκλονιστική ιστορία του Mitch Hunter – Απίστευτη μεταμόρφωση 5 χρόνια μετά τη μεταμόσχευση προσώπου

Η συγκλονιστική ιστορία του Mitch Hunter – Απίστευτη μεταμόρφωση 5 χρόνια μετά τη μεταμόσχευση προσώπου

Ήταν 21 ετών όταν το πρόσωπό του παραμορφώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ηλεκτρικό πυλώνα και χτυπήθηκε από 10.000 βολτ. Το 2011 έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου και νιώθει πιο ευτυχισμένος από ποτέ.
 

Ήταν πριν από 15 χρόνια που ο 35χρονος σήμερα Mitch Hunter τράκαρε σε ηλεκτρικό πυλώνα. Όπως έσπρωξε τη γυναίκα οδηγό για να μην πάθει κάτι, τον διαπέρασαν 10.000 βολτ. Μέσα σε 5 λεπτά είχε γίνει αγνώριστος. Αν και υποβλήθηκε σε 20 διορθωτικές επεμβάσεις με μόσχευμα από τα πόδια, τα χέρια και την πλάτη του, τα παιδιά φοβόντουσαν στη θέα του στον δρόμο.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μπορέσει να ζήσει ξανά κανονικά, έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έκανε μεταμόσχευση προσώπου το 2011. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, είναι παντρεμένος, έχει αποκτήσει ένα παιδί και μίλησε για την απίστευτη ανάρρωσή του, επιμένοντας πως δεν έχει αισθανθεί ποτέ καλύτερα. 

“Αισθάνομαι τόσο υγιής όσο όταν ήμουν 21. Νιώθω υπέροχα”, δήλωσε στο WISHTV8 ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τον γιο του Clayton. “Κοιτάζω όλο αυτό που μου συνέβη ως κάτι που με έκανε πιο δυνατό. Θα ήθελα να έχω πίσω το πρόσωπο και το πόδι μου, αλλά δεν είχε συμβεί αυτό δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Οι άνθρωποι μου λένε ότι είμαι τυχερός που δεν θυμάμαι το ατύχημα γιατί θα ήταν πολύ επίπονο”.

Ο Mitch και η κοπέλα του προσπάθησαν να συνεχίσουν τη ζωή τους, με τον 35χρονο να μην αρκείται στις διορθωτικές επεμβάσεις. Η κοπέλα του Katarina είχε μείνει έγκυος και δεν μπορούσε να φανταστεί να τον φοβάται το παιδί του. “Φανταστείτε να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και να σε κοιτάζουν όλοι. Έτσι ήταν κάθε φορά που έμπαινα κάπου λόγω του προσώπου μου”.

Μέχρι τότε είχαν γίνει μόνο 2 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις προσώπου στην Αμερική και 10 στον κόσμο. Μετά από μια σειρά εξετάσεων, το Brigham & Women’s Hospital στη Βοστόνη έδωσε το πράσινο φως και άρχισαν να ψάχνουν για δότη. Όταν βρέθηκε ξεκίνησαν όλα. Μια ομάδα από 30 γιατρούς εργαζόταν για πάνω από 14 ώρες μέχρι να φτιάξουν το νέο του πρόσωπο.

Χρειάστηκαν 5 μήνες μέχρι να υποχωρήσει το οίδημα από το πρόσωπό του και να αναδειχτούν τα νέα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Πέντε χρόνια μετά έχει αφήσει γένια και έχει μόνο μικρά σημάδια γύρω από τα μάτια του που οι γιατροί προσπαθούν να διορθώσουν. Ο 35χρονος όμως νιώθει ότι ποτέ δεν ήταν πιο ευτυχισμένος.

“Είναι πολύ πιο εύκολο να βγω έξω. Μπορώ πλέον να αισθανθώ τα πάντα. Ζεστό, κρύο, πόνο, γαργάλημα, κάποιον να με φιλά. Είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι. Θα ήθελα να πω στους ανθρώπους να μην ανησυχούν για τα μικρά πράγματα. Ζήστε τη ζωή. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε πως τους αγαπάτε γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε