Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η… συμπάθεια των Ευρωπαίων είναι η Μέρκελ! Κι όμως…

Μπορεί να φαίνεται απίστευτό αλλά είναι αλήθεια. Τουλάχιστον σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε πέντε χώρες. Η Ελλάδα έμεινε έκτος… Τυχαίο;

Οι πολίτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας κλήθηκαν να αποκαλύψουν ποιον ευρωπαίο ηγέτη προσπαθούν περισσότερο. And the winner is… Άνγκελα Μέρκελ!

Έχει περισσότερες συμπάθειες στην Ευρώπη (!) και είναι εκείνη που εκτιμούν περισσότεροι οι Ευρωπαίοι πολίτες, όταν έχουν διαλέξουν ανάμεσα στη Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Κάμερον, τον Μόντι και τον Ραχόι.

Σαρκοζί και Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι στις πέντε χώρες, με τον Γάλλο πρόεδρο να συγκεντρώνει 93% και τη Γερμανίδα καγκελάριο 92%. Αντίθετα ο Νικολά Σαρκοζί δε συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η Μέρκελ έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%.

Ο Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι’ αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι είναι ο λιγότερο γνωστός απ’ τους πέντε ευρωπαίους ηγέτες (63%). Συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα 20minutes στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε