Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η θάλασσα θα καταβροχθίσει 274.000 σπίτια και 8.000 εμπορικά

Το κόστος από τις αλλαγές αυτές θα ανέλθει στα 226 δισεκατομμύρια δολάρια (σημερινά χρήματα).

Χιλιάδες κτίρια της παράκτιας Αυστραλίας θα εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πορίσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Η μελέτη αυτή με τίτλο «Κίνδυνοι για τις παραθαλάσσιες περιοχές» προβλέπει πως ως το τέλος του αιώνα η στάθμη των υδάτων θα ανέλθει ένα μέτρο και δέκα πόντους και θα εξαφανίσει 35.000 χιλιόμετρα δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, 274.000 σπίτια και 8.000 εμπορικά κτίρια.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξηθούν.

Ήδη τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ζημιές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ζημιές από τον τις πλημμύρες και τον κυκλώνα που έπληξαν το Κουϊνσλαντ ανήλθαν στα 6.8 δις. Δηλαδή ένα δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο υπουργός Κλιματικών Αλλαγών, Γκρεγκ Κόμπατ, δήλωσε ότι η μελέτη αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα για να βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμοσθεί μπροστά στους επερχόμενους κινδύνους αλλά και για να πεισθεί για την αναγκαιότητα να φορολογηθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον.

Την Κυριακή οικολογικές οργανώσεις και συνδικάτα οργάνωσαν συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, για να εκφράσουν την υποστήριξη τους στην απόφαση της κυβέρνησης Γκίλαρντ να επιβάλει φόρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Στις συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος πολλές χιλιάδες πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε