Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η τρόικα “γονατίζει” και την Κύπρο

Η τρόικα “γονατίζει” και την Κύπρο

«Η Λευκωσία δεν έχει πολλές επιλογές και οι δανειστές θέτουν πολύ σκληρούς όρους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Προσπάθειά μας», είπε, «είναι να κάνουμε τους όρους όσο το δυνατό πιό υποφερτούς» και προσέθεσε: «σε κάποιο σημείο το επιτυγχάνουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και επώδυνοι όροι».

Ωστόσο, ο κ. Στεφάνου, μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνάντησης της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας, έχει προχωρήσει σημαντικά η διαπραγμάτευση. Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν παραμείνει ανοικτά λίγα, αλλά βασικά ζητήματα, και ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί εξ αποστάσεως.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή θα παραδώσει σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου τον Προϋπολογισμό τους κράτους για το 2013.

Ο Γιαννάκης Ομήρου θα ενημερώσει το απόγευμα την Ολομέλεια της Βουλής και ακολούθως ο Προϋπολογισμός θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, για συζήτηση. Δεν έχει ακόμα καθορισθεί ημερομηνία για ψήφισή του από τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστόφιας: Δεν υπογράφω μνημόνιο που δε βγαίνει

 

Συμβιβαστική λύση πρότεινε η Κύπρος στην τρόικα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε