Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η τύχη της Σακινέχ δεν έχει κριθεί ακόμη

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για την καταδικασμένη σε θάνατο δια λιθοβολισμού Σακινέχ Μοχαμάντι Αστιάνι.

Η γυναίκα κατηγορείται για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της, με τον δολοφόνο του συζύγου της ωστόσο να έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση όχι σε θάνατο. Εκπρόσωπoς του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η εκτέλεση της ποινής της έχει “ανασταλεί” και ότι η ετυμηγορία “βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης”.

“Σε αυτή την περίπτωση, η εκτέλεση της ποινής έχει ανασταλεί και βρίσκεται υπό αναθεώρηση από τη δικαιοσύνη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Η Σακινέχ είναι 43 ετών και μητέρα δύο παιδιών.Η καταδίκη της έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή με εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν αν εκτελέσει την ποινή.

Ο ένας από τους δικηγόρους της, κάλεσε σε συνέντευξή του τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση προς το Ιράν. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ιρανικές αρχές εξακολουθούν να είναι αποφασισμένες να εκτελέσουν την 43χρονη μητέρα, αλλά η προσοχή που έχει δοθεί στην υπόθεση αυτή είχε κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

“Εάν το ιρανικό δικαστικό σύστημα ακολουθούσε τον γραπτό κώδικα, θα ήμουν πολύ αισιόδοξος, διότι υπάρχουν αρκετά κενά στην παρούσα υπόθεση. Όλος ο κόσμος μπορεί να το καταλάβει”. “Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακολουθούν πλέον τους δικούς τους κανόνες κι έτσι είναι εντελώς απρόβλεπτο”, εξήγησε ο δικηγόρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε