Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2010 | 17:21
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2010 | 17:21

Κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής στη Βουλή των Λόρδων, υπό αυστηρό πρωτόκολλο, η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ κήρυξε την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής. Δείτε το βίντεο.

Συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Φίλιππο, η βασίλισσα της Βρετανίας τόνισε στην ομιλία της, κατά την οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, ότι η «καρδιά» του προγράμματος του κυβερνητικού συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, την αστυνομία και στο βρετανικό πολιτικό σύστημα. Αλλά προτεραιότητα θα είναι η μείωση του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος και η οικονομική ανάκαμψη.

«Το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησής μου θα βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ευθύνης», επεσήμανε ο βασίλισσα Ελιζάβετ, στην 56η φορά που κήρυξε την έναρξη εργασιών του Κοινοβουλίου.

Μεταξύ των 22 νομοσχεδίων που προτίθεται να περάσει η κυβέρνηση συνασπισμού είναι να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για τη θέσπιση ταυτοτήτων και των βιομετρικών διαβατηρίων, αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και δημοψήφισμα για το εκλογικό σύστημα. Ο έκτακτος προϋπολογισμός της νέας κυβέρνησης θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου.    Διαδώστε αυτό το άρθρο