Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η βοσνιακή κυβέρνηση διαψεύδει τη λήψη μέτρων λιτότητας, λόγω της συμφωνίας με το ΔΝΤ

Η βοσνιακή κυβέρνηση διαψεύδει τη λήψη μέτρων λιτότητας, λόγω της συμφωνίας με το ΔΝΤ

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη δεν πρόκειται να συναινέσει στη λήψη μέτρων λιτότητας, που φέρεται να έχει ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Tο γραφείο του πρωθυπουργού Βιέκοσλαβ Μπεβάντα διέψευσε τα δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης για την ύπαρξη μίας μυστικής επιστολής προθέσεων από την πλευρά του διεθνούς οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το δημοσιονομικό συμβούλιο της Βοσνίας και η αποστολή του ΔΝΤ είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο μίας συμπληρωματικής επιστολής προθέσεων, στόχος της οποίας ήταν η βελτίωση του συντονισμού της δημοσιονομικής πολιτικής και της οικονομικής βιωσιμότητας και της προόδου των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα.
   
Στο πλαίσιο αυτό είχε συμφωνηθεί πως ώς τις 4 Δεκεμβρίου του 2012 θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί ο προϋπολογισμός τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των δύο οντοτήτων που συγκροτούν τη Βοσνία προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει η αποστολή του ΔΝΤ να εξετάσει την εκτέλεση της συμφωνίας.

Κατόπιν τούτου, στις 6 Δεκεμβρίου, οι βοσνιακές αρχές προώθησαν η συμπληρωματική επιστολή προθέσεων στον εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ και η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας ήταν θετική, τονίζεται στην ανακοίνωση.
  
 Το 2012, το ΔΝΤ άναψε το “πράσινο φως” για μία συμφωνία με τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, για διετή περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε