Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η βουλή απέρριψε το αίτημα να φυλακιστεί κεντροδεξιός βουλευτής για σχέσεις με την μαφία

Η βουλή απέρριψε το αίτημα να φυλακιστεί κεντροδεξιός βουλευτής για σχέσεις με την μαφία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2012 | 16:05
Πρώτη δημοσίευση: 12.01.2012 | 16:05

Η βουλή της Ρώμης απέρριψε πριν από λίγο με 309 ψήφους κατά και 291 υπέρ το αίτημα φυλάκισης του κεντροδεξιού βουλευτή Νικόλα Κοζεντίνο.

Ο Κοζεντίνο κατηγορείται από τους δικαστικούς της Νάπολης για έξωθεν υποστήριξη της μαφίας στη Νάπολη, της Καμόρα, και για στενές σχέσεις με την φατρία των Καζαλέζι, η οποία φέρεται να ευνόησε την πολιτική του σταδιοδρομία.

    Την περασμένη Τρίτη, η αρμόδια επιτροπή της βουλής είχε πει "ναι" στην σύλληψη, με διαφορά μιας μόλις ψήφου.

    Η σημαντική σημερινή ψηφοφορία του σώματος λειτούργησε ως ασπίδα για τον Κοζεντίνο, ο οποίος συνεχίζει να χαίρει της υποστήριξης του κόμματός του, του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας.

    Καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα στάθηκε η τοποθέτηση του γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να στέλνουμε ανθρώπους τόσο εύκολα στην φυλακή".

    Ένα από τα κύρια στελέχη της Λέγκας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του ιταλού κεντροδεξιού βουλευτή, τονίζοντας ότι "τώρα που η συγκυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι τελείωσε, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος πλέον να κάνει τα πικρά γλυκά".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο