Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: 129 εκατ. δολάρια ζητά ο Ομπάμα…

ΗΠΑ: 129 εκατ. δολάρια ζητά ο Ομπάμα…

100 εκατ. δολάρια θα δοθούν στην Ακτοφυλακή και 29 εκατ. δολάρια στο υπουργείο Εσωτερικών για ελέγχους και μελέτες…

Σύμφωνα με διεθνή μέσα,  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,  ζήτησε από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 129 εκατ. δολαρίων.

«Θα καταβάλω όλες τις προσπάθειες για να σβήσω τα ίχνη των ζημιών, για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχασαν το μεροκάματο τους,  εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας και για την αποκατάσταση των ακτών που επλήγησαν» αναφέρει ο Ομπάμα σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επιστρατεύσει του πλέον κορυφαίους ειδικούς, για να βοηθήσουν την εταιρεία ΒΡ να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
 
Οι ειδικοί της ΒΡ είχαν προσπαθήσει να περιορίσουν τη διαρροή πετρελαίου, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ατσάλινο κουτί 100 τόνων, το οποίο κατέβασαν στο βυθό με ρομποτικά σκάφη, για να μπορέσουν να διοχετεύσουν το πετρέλαιο που διαρρέει σε ένα ειδικό πλοίο.

Όταν τοποθετήθηκε το μεταλλικό κουτί, τότε στο εσωτερικό του συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα κρυσταλλοποιημένου αερίου, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα έκρηξη, επειδή είναι εύφλεκτο.

΄Ετσι η εταιρεία προχώρησε σε ανέλκυση του μεταλλικού κουτιού βάρους 100 τόνων και αναμένεται να λύσει σύντομα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Μέχρι στιγμής η ΒΡ έχει δαπανήσει 450 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της διαρροής στον Κόλπο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε