Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Απειλούνται οι αμμώδεις παραλίες, της Κούβας…

ΗΠΑ: Απειλούνται οι αμμώδεις παραλίες, της Κούβας…

Ενώ  σε έξι ημέρες,  θα φτάσει η πετρελαιοκηλίδα,  στους κοραλλιογενείς υφάλους της Φλόριντα…

Η γιγάντια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, έχει εισέλθει σε ένα ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα, το οποίο κινείται γύρω από τη περιοχή της Φλόριντα και πιθανόν σύντομα,  να τη μεταφέρει στους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής.

Ο Μπερτράν Σαπρόν, του γαλλικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Εκμετάλλευσης δήλωσε ότι,  «Με τις εικόνες από το Διάστημα, έχουμε ορατές αποδείξεις ότι μέρος από το πετρέλαιο, τουλάχιστον από την επιφάνεια του νερού, έχει φτάσει το ρεύμα».

Το βαθύ ρεύμα, γνωστό ως Ρεύμα του Βρόχου, λειτουργεί ως ιμάντας μεταφοράς που κινείται δεξιόστροφα,  γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού μέχρι τα Φλόριντα Κιζ.

H Αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι μάζες πίσσας,  που ξεβράζονται στις ακτές της Φλόριντα,  δεν προέρχονται από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά από άλλη,  άγνωστη μέχρι στιγμής,  πηγή.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι,  η παρακολούθηση της πετρελαιοκηλίδα τις επόμενες ημέρες από το Διάστημα,  θα γίνει δυσκολότερη, καθώς το γρήγορο, βαθύ και ταραχώδες ρεύμα θα αναμείξει το πετρέλαιο με το θαλασσινό νερό και θα το βυθίσει κάτω από την επιφάνεια, κάνοντάς το,  ουσιαστικά,  αόρατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε