Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Αποκλείστε τις τράπεζες που πήραν οικονομική βοήθεια

ΗΠΑ: Αποκλείστε τις τράπεζες που πήραν οικονομική βοήθεια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2010 | 08:54
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2010 | 08:54

 
Πέντε πρώην υπουργοί Οικονομικών παρότρυναν το αμερικανικό Κογκρέσο να αποκλείσει τις τράπεζες, οι οποίες επωφελήθηκαν από την ομοσπονδιακή βοήθεια...

 
να εμπλακούν σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες άσχετες από τις βασικές τραπεζικές εργασίες.
 
«Η αρχή αυτή μπορεί να διατυπωθεί απλά. Οι τράπεζες που επωφελήθηκαν από την δημόσια βοήθεια, μέσω της πρόσβασης τους στις εξασφαλίσεις της Federal Reserve και του FDIC, δεν θα πρέπει να εμπλέκονται σε ουσιώδης κερδοσκοπικές δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες», τονίζουν οι πέντε σε επιστολή τους στην εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.
 
Οι πέντε πρώην υπουργοί τονίζουν πως ναι μεν τα hedge funds, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και άλλοι οργανισμοί που εμπλέκονται σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες πρέπει «να είναι ελεύθεροι να συναγωνισθούν και να καινοτομούν», όμως δεν θα πρέπει να αναμένουν από τους φορολογούμενους να υποστηρίξουν τα ριψοκίνδυνα παιχνίδια τους.
 
«Οφείλουν, όπως ακριβώς και όλες οι άλλες επιχειρήσεις, να είναι επίσης ελεύθερες να χρεοκοπήσουν χωρίς να άμεση, ή έμμεση βοήθεια από τους φορολογουμένους», τονίζουν οι πέντε -Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί-υπουργοί.
 
Η έκκληση δημοσιεύθηκε τη στιγμή που η Γερουσία ασκεί πιέσεις για την έγκριση ενός μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, το οποίο θα εξασφαλίζει πως θα αποφεύγονται στο μέλλον πρακτικές, οι οποίες οδήγησαν στην κρίση του 2008.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο