Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΗΠΑ: Επίθεση στο Πακιστάν σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος

ΗΠΑ: Επίθεση στο Πακιστάν σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος

Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ εξετάζει μονομερή επίθεση στο Πακιστάν σε περίπτωση που υπάρξει τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό έδαφος συνδεόμενη με τις περιοχές των φυλών, γράφει η Washington Post.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είπαν πως μια ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση θα εξαπολυθεί υπό “ακραίες περιστάσεις”, π.χ. μετά από μια καταστροφική επίθεση στις ΗΠΑ, που θα έπειθε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι η σημερινή εκστρατεία που διεξάγεται κυρίως με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA δεν φέρνει αποτέλεσμα. 

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα αποτελούσαν την πιο “αποτελεσματική” επιλογή για να μειωθεί η απειλή που θέτει η αλ Κάιντα και άλλες οργανώσεις που δρουν με ορμητήριο την περιοχή, αλλά η Ουάσινγκτον θα πρέπει να είναι “προσεκτική” εάν θέλει η διμερής σχέση της με το Ισλαμαμπάντ να μην υποστεί μια ολοκληρωτική καταστροφή. 

Τα UAVs της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν πλήξει αρκετά ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν στα εδάφη των φυλών στο Πακιστάν και οι μαχητές τους ορκίζονται εκδίκηση. Η αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία των Τάιμς στη Νέα Υόρκη την 1η Μαΐου αναζωπύρωσε τους “φόβους” σχετικά με το Πακιστάν, χώρα η κυβέρνηση της οποίας θεωρείται κομβικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στο λεγόμενο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. 

Ανάγκασε επίσης την κυβέρνηση Ομπάμα να επανεξετάσει το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενη επιτυχημένη επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε