Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε τροπολογία για τη συνθήκη START

ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε τροπολογία για τη συνθήκη START
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2010 | 23:59
Πρώτη δημοσίευση: 19.12.2010 | 23:43

Απερρίφθη τροπολογία που θα πάγωνε την επικύρωση απο την αμερικανική γερουσία της νέας συνθήκης START με τη Ρωσία.

Η αμερικανική γερουσία απέρριψε σήμερα μία τροπολογία που θα άλλαζε τη νέα συνθήκη START για τα πυρηνικά όπλα μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και θα ανάγκαζε τις δύο χώρες να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

Οι γερουσιαστές ψήφισαν 60-32 κατά της τροπολογίας που είχε προτείνει ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστή Τζιμ Ρις.

Αν είχε περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία θα ανάγκαζε τις δύο χώρες να επαναδιαπραγματευτούν τη νέα συνθήκη που υπέγραψαν τον Απρίλιο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο γερουσιαστής Ρις στην τροπολογία που πρότεινε αναφερόταν στην ανισότητα μεταξύ του αμερικανικού τακτικού πυρηνικού οπλοστασίου και του ρωσικού. Τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν αναφέρονται στη συνθήκη START, που προβλέπει τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι Ρώσοι έχουν στην κατοχή τους περίπου 2.000 τέτοια όπλα, ενώ οι ΗΠΑ 240. Ο Ρις καθώς και άλλοι Ρεπουμπλικανοί ήθελαν να υπάρχει αναφορά στη νέα συνθήκη START που θα αναγνώριζε την "σχέση" μεταξύ των τακτικών και των στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

Η γερουσία είχε χθες απορρίψει μία άλλη τροπολογία που είχε προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος Τζον ΜακΚέιν και η οποία επίσης θα μπορούσε να έχει παγώσει τη νέα συνθήκη START.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο