Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Λιγότερες εκτελέσεις το 2010 λόγω...κρίσης

ΗΠΑ: Λιγότερες εκτελέσεις το 2010 λόγω...κρίσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2010 | 12:50
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2010 | 12:34

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν λιγότερες εκτελέσεις φέτος επειδή οι εκτελέσεις κοστίζουν πολύ σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί υπάρχει έλλειψη του φαρμάκου που χρησιμοποιείται στις θανατηφόρες ενέσεις σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι οι εκτελέσεις μειώθηκαν φέτος κατά 12% και ο αριθμός των θανατικών ποινών που επιβλήθηκε κατά το ίδιο διάστημα πλησιάζει στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εσχάτη των ποινών επανήλθε, το 1976.Ενδεικτικό είναι το ότι μέσα στο 2010 πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από μισές από τις εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1999.
 
Ένας παράγοντας για τη μείωση ή την καθυστέρηση των εκτελέσεων είναι η δυσκολία προμήθειας νατριούχου θειοπεντάλης, μίας από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με θανατηφόρο ένεση, ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον.
Οι εκτελέσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν σε πέντε πολιτείες εξαιτίας της έλλειψης του φαρμάκου, ανέφερε η ίδια πηγή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο